Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin schiet naar hoogste niveau sinds januari 2018, leverage en ETH 2.0...

Bitcoin schiet naar hoogste niveau sinds januari 2018, leverage en ETH 2.0 lijken voornaamste oorzaken te zijn

Volgens blockchain onderzoeksbureau CryptoQuant is de zogeheten estimated leverage ratio (ELR), of geschatte hefboomratio, van bitcoin (BTC) op cryptocurrency-exchange Binance naar een nieuwe all-time high (ATH) geschoten. Dat meldt CryptoQuant 4 november op Twitter:

- Advertentie -

Deze ratio wordt berekend door de open interest (OI) te delen door de bitcoin reserves. Op 3 november kwam deze ELR voor het eerst boven de 0,18 uit en dat ging gepaard met een stijging in de OI. Dat betekent wellicht dat de huidige rally van bitcoin aan wordt gedreven door leverage en dat kan tot een stijging van de volatiliteit leiden.

Gegevens van analysebedrijf Skew Markets tonen tevens een recordhoogte van de OI op bitcoin futurescontracten. Volgens onderzoeksbureau Messari betekent dit wellicht dat nieuw geld eindelijk de markt instroomt. Ook zou het een bullish signaal kunnen zijn, in ieder geval zo lang deze open interest wordt aangedreven door longposities.

De bovenstaande analyses waren voornamelijk gebaseerd op data die verzameld was voordat gisterenavond de lancering van de eerste fase van Ethereum 2.0 werd aangekondigd. Deze aankondiging lijkt momenteel de voornaamste aandrijver te zijn van de huidige rally.

- Advertentie -

Meerdere records zijn doorbroken sinds de aankondiging. Eerder vandaag was op Crypto Insiders al te lezen investeerders zijn massaal ethereum en bitcoin aan het accumuleren zijn en dat de hoeveelheid ETH en BTC op exchanges afneemt.

De koers van bitcoin (BTC) doorbrak onmiddelijk $14.000 toen het nieuws naar buitenkwam en steeg gelijk door naar $14.500, het hoogst sinds januari 2018.

Analysebedrijf Glassnode voegt daaraan toe dat het aantal bitcoin adressen met minstens één BTC gisteren een ATH van 824.193 had bereikt:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.340,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.096,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.108,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.130,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.185,60 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...