Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2023 08:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 08:31

Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer Amerikanen investeren in crypto, ondanks bearmarkt

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken.

Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op het moment van schrijven toch onder en komt uit op $27.890 op Binance en €26.010 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,5% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $542 miljard en de dominantie op 46,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 52 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaans schuldenplafond deal bereikt

De Democraten en Republikeinen hebben, zoals verwacht, een deal kunnen sluiten omtrent het Amerikaanse schuldenplafond. Het plafond wordt uitgesteld naar januari 2025, maar het voorstel moet nog wel langs het Amerikaanse Congress voor goedkeuring.

Het zorgt er in elk geval voor dat de spanning op de financiële markten wat is afgenomen. Doordat de druk enigzins van de ketel af is, kon bitcoin gelijk van een stijging genieten.

Aziatische markten openden daarom vanochtend ook in het groen, maar Amerikaanse markten blijven vandaag gesloten vanwege Memorial Day. Toch wordt de bitcoin koers natuurlijk niet alleen door de Amerikaanse markt aangedreven.

Advertentie

Meer macro-economische ontwikkelingen

Echter verwacht hierdoor inmiddels 66% van de markt dat de Federal Reserve de volgende keer de rente weer zal verhogen met 0,25%. Naast de deal omtrent het schuldenplafond hebben we nog andere macro-economische ontwikkelingen deze week. Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de belangrijkste macro-data.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Short squeeze, open interest, funding rates

De stijging van bitcoin ging gisteren gepaard met een zogeheten short squeeze. Meer dan $50 miljoen aan bitcoin short posities werd in de afgelopen 24 uur geliquideerd, meldt Coinglass data.

Ondertussen stijgen ook de zogenaamde open interest en funding rates. Het is een teken dat investeerders de stijgende koers najagen door long posities in te nemen, meldt Decentrader. Door het lange weekend is er echter weinig liquiditeit in de markt en die is de laatste tjid al erg laag. Dat kan de sterke prijsschommeling verklaren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Breekt bitcoin het patroon van lower highs?

Analist Rekt Capital waarschuwt dat bitcoin nog altijd een reeks van lower highs aan het maken is, oftewel de pieken komen steeds lager uit. De analist meldt dat het daarom belangrijk is voor de koers om stand te houden boven de $27.600. Bitcoin kan dan mogeliijk hoger in de 28.000 uitkomen zodat dit patroon wordt geïnvalideerd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie