Bitcoin schommelt rondom $24.000 terwijl whales veel BTC dumpen

Bitcoin (BTC) zag er gisterenochtend al erg instabiel uit, en analisten begonnen toen over een mogelijke trendommekeer te praten. Het marksentiment verslechterde snel en de angst nam weer toe.

Uiteindelijk hield bitcoin toch stand en de koers doorbrak vanochtend even de $24.000. Dat was mogelijk echter van korte duur, gezien de prijs momenteel weer flink keldert.

Bitcoin koers daalt met 1%

De bitcoin koers kwam begin deze week nog even boven $25.000 uit, maar werd daar direct afgewezen en kelderde helemaal terug naar $24.000.

Bitcoin had gisteren moeite om aan die $24.000 vast te houden en dipte in de middag naar $23.700. Vanaf daar begon de koers gestaag te herstellen en kwam afgelopen nacht weer boven $24.000 uit.

Toen bitcoin vanochtend bij $24.150 aankwam, maakte de koers een flinke sprong en piekte naar bijna $24.500. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs echter terug onder $24.000 naar $23.820 op Binance en €23.450 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1% in de min.

Bitcoin breekt nog niet uit bearish patroon

De afgelopen tijd zit bitcoin in een zogeheten rising wedge patroon. Bitcoin leek gisterenmiddag op het punt te staan om aan de onderkant uit te breken. Uiteindelijk bleef de koers toch in dit patroon hangen, maar de verwachting is dat een uitbraak alsnog snel volgt. Meestal is dit patroon, vooral in combinatie met een laag volume, echter een bearish signaal.

Analist Il Crypto Capo blijft dan ook aan zijn bearish voorspelling vasthouden. Hij verwacht dat bitcoin piekt rond $25.400 en $25.500 en vervolgens zakt naar nieuwe lows. Deze bearish trend zou dan bevestigd worden zodra de koers onder $23.500 zakt en vervolgens onder $22.500. Als bitcoin boven $26.000 consolideert, dan duidt dat mogelijk juist op een bullish voortzetting van de koers, zegt de analist.

BTC reserves op exchanges stijgen

Ondertussen meldt de onderstande CryptoQuant analist dat de BTC reserves op spot exchanges blijven toenemen. Whales stuurden gisteren maar liefst 16.000 BTC naar beurzen en dat kan voor behoorlijk wat verkoopdruk zorgen.

Analisten twisten over bitcoin bodem

De discussie over de bitcoin bodem is nog altijd gaande. Analysebedrijf Delphi Digital meldt dat de Puell Multiple indicator een van de meest betrouwbare signalen voor een bodem is. Deze zakte in juli naar 0,34, het laagst sinds 2019. Wanneer deze onder 0,5 uitkomt markeert dat historisch gezien vaak de bodem, zegt de analist. Momenteel komt de indicator op 0,54 uit.

Daarentegen meldt On-chain College dat de bodem wellicht nog niet bereikt is. Het aandeel van het BTC aanbod dat nog in winst staat, kwam tijdens vorige berenmarkten onder 50% uit. Dat is ditmaal nog niet gebeurd, maar volgt dat alsnog?

FOMC notulen vanavond

Het valt overigens op dat de markt ook weer spreekt over de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting. De Federal Reserve slaat deze echter over in augustus. Wél worden vanavond om 8:00 de notulen van de laatste meeting gepubliceerd. Dat kan nieuwe inzichten bieden in het beleid van de Fed. Als deze sterker afwijkt dan werd gedacht, kan dat mogelijk voor meer volatiliteit zorgen. De volgende FOMC volgt pas weer op 21 september.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie