Timo Bult Timo Bult
01/01/2023 12:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 09:19

Bitcoin sluit 2022 diep in het rood, maar er is nog hoop

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

2022 is voorbij en dus is de jaarlijkse candle op de bitcoin (BTC) grafiek gesloten. Indien je het bitcoin nieuws regelmatig in de gaten houdt, zal het geen verrassing zijn dat de candle van 2022 donkerrood kleurde. Toch is er wel een beetje hoop voor het nieuwe jaar!

Bitcoin wordt steeds minder volatiel, maar is dat goed of slecht?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers sluit 2022 diep in het rood

Voor wie nog niet zo bekend is met een candle grafiek; op dit type grafiek kunnen we een aantal dingen lezen wat betreft de prijs van een onderliggend activa. De candle bestrijkt een bepaalde tijdspanne, bijvoorbeeld een uur, een dag of een jaar.

Kijken we naar de jaarlijkse grafiek dan vertegenwoordigt elke candle de prijsontwikkelingen binnen 1 heel jaar. Zodoende kunnen we zien wat de maximale en minimale prijs was in een jaar, en op welke prijs de koers een jaar heeft geopend en gesloten.

De candle van 2022 is donkerrood. Waar bitcoin het jaar nog op een prijs van $46.216 opende op crypto exchange Binance, sloot de candle afgelopen nacht op een prijs van $16.542.

Is er hoop voor bitcoin?

Dat ziet er allemaal niet geweldig uit, en ook kijkend naar de macro-economische situatie kunnen we stellen dat angst overheerst. Uit historische data blijkt echter dat er nog een beetje hoop is voor 2023.

Historisch gezien vormde bitcoin na een rood jaar namelijk altijd een aantal groene jaren. Dat deelde analist Luke Martin afgelopen nacht op Twitter:

Bitcoin in 2022 is officieel het op een na slechtste jaarlijkse rendement in zijn geschiedenis.
Nu bidden we dat het patroon na een slecht jaar zich voortzet…

Uiteraard moet hier benadrukt worden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Daarnaast is de huidige situatie op het wereldtoneel, met onder andere de oorlog in Oekraïne en de dreigende economische crisis, nieuw terrein voor bitcoin.

Eerder was in het bitcoin nieuws te lezen dat handelsfirma Capriole Investment het niet uitsluit dat BTC in het komende decennium een prijs van $600.000 aanraakt. Deze prijs zou bereikt worden als de kapitalisatie van bitcoin die van goud evenaart.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie