Kevin Schijven Kevin Schijven
10/06/2021 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2021 08:15

Bitcoin stijgt eindelijk weer, ethereum blijft echter achter – deze altcoins zijn de grootste stijgers vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt eindelijk weer, ethereum blijft echter achter - deze altcoins zijn de grootste stijgers vandaag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De trendommekeer lijkt vooralsnog door te zetten en de cryptocurrency markt begint met een sprong omhoog van de bitcoin (BTC) koers er weer lichtjes bullish uit te zien. De totale marktkapitalisatie is afgelopen nacht van $1,6 biljoen naar $1,69 biljoen gestegen, maar neemt vanochtend weer iets af.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin maakte aan het eind van gisterenmiddag plotseling een sprong omhoog nadat de weerstand rond $35.000 werd doorbroken. De koers schoot gelijk boven $37.000 uit, maar liep daar tegen te veel weerstand aan. Bitcoin zakte even terug naar onder $36.000, maar wist in het begin van de nacht weer een nieuwe piek te bereiken rond $37.650. Het is een stijging van meer dan 10% in een halve dag vanaf $34.000.

Gedurende nacht nam de volatiliteit weer wat af en bleef de koers tussen $36.750 en $37.500 hangen. Mocht bitcoin niet weer door de support rond $35.000 zakken, dan zullen we wellicht een test van de weerstand rond $38.000 zien. Als bitcoin hier door heen breekt dan zouden we weer snel bij $40.000 uit kunnen komen. Bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur harder dan de meeste altcoins en de dominantie van bitcoin neemt dan ook weer iets toe.

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelt zich verder los van bitcoin en heeft, in tegenstelling tot de afgelopen maanden, vandaag meer moeite om in een opwaartse trend te komen. Het lukt de ether koers vooralsnog niet om terug naar dat bereik boven de $2.700 terug te keren. Ether werd afgelopen nacht op $2.650 afgewezen en kwam toen zelfs in een neerwaartse trend terecht. Vanochtend komt de ether koers weer rond de $2.550 uit, zoekend naar een bodem.

De meeste koersen in de top 100 kleuren groen vandaag, maar er zitten ook een aantal roodkleurende koersen tussen. Compound (COMP) staat 5% in de min en Helium (HNT) 6,5%, maar de grootste daler vandaag is Theta Fuel (TFUEL). De TFUEL was de afgelopen week een van enige stijgers op de markt, maar ondergaat nu een correctie en staat 15% in de min. Toch staat TFUEL nog meer dan 50% in de plus deze week, het hoogst van alle top 100 koersen.

Onder de grootste stijgers zien we weer privacy coins opduiken, wellicht door de negatieve toespraak van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren. Later daarover meer op Crypto Insiders. Monero (XMR) en Zcash  (ZEC) staan daardoor 10% in de plus. De grootste stijger vandaag is Kusama (KSM) met 16%, gevolgd door zijn grotere broer Polkadot (DOT), die 11% in de plus staat. Dat heeft wellicht te maken met de aankomende parachain veiling.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie