Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2023 07:00

Aan deze universiteit kun je ‘Bitcoin’ studeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Professor Kork Ray van de openbare onderzoeksuniversiteit Texas A&M liet op 13 januari weten dat hij les gaat geven over Bitcoin (BTC). Vanaf het volgende semester, wat start op 17 januari, zullen studenten in een van de grootste Amerikaanse universiteiten meer te weten kunnen komen over Bitcoin binnen hun academisch onderwijspakket.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin Protocol

Het lessenpakket krijgt de naam ‘Bitcoin Protocol’ toegewezen en is bedoelt voor studenten van het College of Engineering en Mays Business School. In de reeks berichten op Twitter geeft Ray aan dat het boek ’Programming Bitcoin’ van  Jimmy Song gebruikt zal worden om meer te weten te komen over het Bitcoin protocol. Studenten zullen leren om een ‘Bitcoin-bibliotheek helemaal opnieuw op te bouwen’.

De professor zei tevens dat het niet makkelijk was om het lesprogramma goedgekeurd te krijgen. Het kostte hem veel tijd en moeite, maar na maanden werk is de relevante curriculumcommissie toch overtuigd geraakt.

Volgens crypto-onderzoeker Josh Cowell wordt een gebrek aan hoogwaardig crypto-onderwijs genoemd als een belangrijk obstakel om de adoptie naar een hoger niveau te tillen. Hij suggereerde dat het iemand financiële geletterdheid kan verbeteren als het correct wordt aangeboden.

Advertentie

Crypto regulatie

Naast Bitcoin worden de juridische en regelgevende implicaties van blockchaintechnologie en cryptocurrencies ook al gebruikt als lesmateriaal op Amerikaanse universiteiten .

Adjunct-professor Thomas Hook van de University of Boston Law School gaf aan dat de rechtenfaculteit een cursus genaamd ‘Crypto regulering’ aanbiedt voor studenten die willen leren hoe crypto-onderlegde advocaten en crypto-bedrijven het beste kunnen navigeren door onzekerheden in de regelgeving terwijl ze hun producten en diensten naar de markt brengen:

‘’Het is bedoelt om toekomstige advocaten te informeren over de mogelijke problemen die ze kunnen tegenkomen en de talloze benaderingen en voorschriften die er zijn met betrekking tot crypto en de verschillende problemen waarmee cryptobedrijven over de hele wereld te maken kunnen krijgen.’’

Het aantal universiteiten wat de noodzaak inziet om studenten meer te leren over crypto neemt sterk toe. Hiermee zal de kennis over de voor velen onbekende wereld van cryptocurrencies en de onderliggende technologie van de blockchain toenemen, wat de adoptie in zekere zin goed zal doen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie