Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2022 09:48 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 09:48

Bitcoin terug in krap bereik na fakeout, heeft koers bodem bereikt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot vorige week voor de allereerste keer negen weken op rij in het rood af. Afgelopen week begon bitcoin gelijk met een flinke uitbraak, echter bleek het uiteindelijk om een fakeout te gaan. Bitcoin hangt nog steeds in hetzelfde krappe bereik en ondertussen ligt de angst weer extreem hoog.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin weer terug in hetzelfde bereik

De bitcoin koers begon afgelopen week gelijk met een uitbraak boven $30.000. Bitcoin kon eindelijk uit het bereik klimmen waar de koers weken in hing door $30.500 te breken. Echter was de weerstand in het gebied rond $31.500 en $32.000 toch nog te groot. Bitcoin piekte even naar $32.400 maar een halve dag later kelderde de koers terug onder $30.000.

Bitcoin poogde vrijdag nog een herstel, maar de koers werd ditmaal wel rond $30.500 afgewezen. Sinds gisterenmiddag schommelt bitcoin heen en weer tussen $29.700 en $29.900. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs echter hieronder en komt uit op 29.650 op Binance en €27.650 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 0,4% in de min, maar nog wel deze week 2% in de plus. Het ziet er naar uit dat bitcoin de trend breekt en niet 10 weken op rij in het rood sluit. Echter kan bitcoin nog verder zakken vandaag.

Advertentie

Heeft de bitcoin koers al zijn bodem bereikt?

Desondanks beargumenteren meerdere analisten dat bitcoin mogelijk al zijn bodem heeft bereikt. Zo meldt analist Plan C dat de 14-dagen simple moving average van de zogeheten dormancy flow nu hetzelfde niveau bereikt heeft als de bodem van de berenmarkt van 2018.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1533286689484963842

Daarom zien we dat sommige analisten al snel zeer hoopvol worden dat bitcoin weer flink kan stijgen:

Daarentegen legt analist M Ernest echter uit dat een mogelijke bodem pas ligt wanneer de Net Unrealized Loss (NUL) een waarde van 0,5 heeft bereikt. Dat zou dan duiden op een bodemprijs van $18.300, al hoeft de koers natuurlijk niet per se zo diep te dalen.

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gebrek aan nieuwe particuliere investeerders

Vooralsnog moeten we rekening houden met de slechte macro-omstandigheden die mogelijk nog maanden kunnen aanhouden. Het is maar de vraag of aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq, waar bitcoin nog een hoge correlatie mee heeft, ook een trendommekeer maken.

In deze onzekere markt is er nog altijd een groot gebrek aan nieuwe particuliere investeerders. Zo meldt analist On-Chain College dat het aandeel van het BTC aanbod in handen van nieuwe investeerders naar het laagste punt ooit onlangs zakte. Het toont een sterk vertrouwen aan onder HODL’ers, maar ook een gebrek aan nieuwe particuliere investeerders. Deze twee tegenstrijdige factoren houden mogelijk bitcoin nog langer zijwaarts.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance ziet flinke BTC instroom

Mocht bitcoin onder het huidige bereik zakken, dan moeten we rekening houden met een hertest van de lows rond $27.000-$28.000. Mocht die grens niet standhouden, dan zakt bitcoin misschien helemaal naar $22.000-$24.000.

Aan de bovenkant moet bitcoin dus weer eerst die $30.500 breken en vervolgens $31.500-$32.000. Dan is wellicht het gebied rond $34.000-$35.000 aan de beurt. Echter meldt analysebedrijf CryptoQuant over een flinke BTC instroom naar Binance en dat voorspelt wellicht weinig goeds voor komende week.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie