Ivo Melchers Ivo Melchers
13/11/2023 10:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 09:41

Bitcoin transformeert 58 duizend mensen tot miljonair dit jaar

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin transformeert 58 duizend mensen tot miljonair dit jaar

Foto: MAN_SAYS/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs is sinds de start van het jaar meer dan verdubbeld. Hiermee heeft het niet alleen de investeringswereld op zijn kop gezet, maar ook het leven van meer dan 58 duizend individuen drastisch veranderd. Voor 58 duizend mensen betekende dit jaar namelijk de verwezenlijking van hun droom om bitcoin-miljonair te worden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

1 miljoen dollar aan BTC

Op de eerste dag van het jaar, toen de bitcoin koers grofweg 16.500 dollar bedroeg, had je 60,61 BTC nodig om jezelf tot bitcoin-miljonair te bekronen. Inmiddels staat de koers zo’n 124 procent hoger op ongeveer 37.000 dollar en voldoet 27,03 BTC om de mijlpaal te behalen.

BitInfoCharts data laten zien dat op 1 januari 23.795 wallets ten minste 1 miljoen dollar aan BTC in bezit hadden. Op het moment zijn het maar liefst 81.882 wallets. Dit betekent dat het totaal met 58.087 wallets, ofwel met ongeveer 244 procent, is toegenomen.

Het is belangrijk om te vermelden dat het aantal wallets niet één-op-één overeenkomt met individuele gebruikers. Zo zijn er veel adressen met meer dan 1 miljoen dollar aan BTC die toebehoren aan crypto exchanges en financiële instellingen.

Vergelijkbare gegevens van crypto-analyseplatform Glassnode laten zien dat het aantal adressen met meer dan 1 miljoen dollar aan BTC zijn piek bereikte één dag voordat BTC zijn all-time high van zo’n 69.000 dollar noteerde. Op 10 november 2021 bereikte bitcoin namelijk zijn recordhoogte en op 9 november werd een recordaantal van 112.573 BTC-wallets met een inhoud van ten minste 1 miljoen dollar geregistreerd. Op de piek had je aan 14,49 BTC genoeg om jezelf miljonair te mogen noemen.

Advertisement

Bitcoin ‘wholecoiners’ stijgt licht

Hoe je het ook wendt of keert, een saldo van 1 miljoen dollar aan bitcoin zal voor de meesten een onbereikbare mijlpaal zijn. Een ietwat realistischer doel voor veel bitcoin-fanaten is het verwerven van één volledige bitcoin. Investeerders met 1 BTC in handen worden ook wel ‘wholecoiners’ genoemd.

Momenteel zijn er 1.018.015 van deze wholecoiners, een stijging van 4 procent ten opzichte van 978.197 op 1 januari.

De grootste toename in het aantal wholecoiners sinds 2018 vond plaats tussen april en december vorig jaar, toen veel investeerders hun vruchten plukten van de enorme prijsdaling van bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement