bitcoin-volumes_op_hoogste_niveau_sinds_januari_2018_rally_aanstaande

Bitcoin-volumes op hoogste niveau sinds januari 2018, rally aanstaande?

Het begint er de afgelopen dagen steeds meer op te lijken dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies weer een beetje tot leven komen. En dat nieuws klinkt voor veel beleggers natuurlijk als muziek in de oren. Analyses van gegevens van de bitcoin-handelsvolumes zorgen daarnaast voor nog meer positiviteit bij beleggers.

Uit gegevens van CoinMetrics blijken de handelsvolumes van bitcoin de afgelopen vijf maanden met maar liefst 150% te zijn toegenomen. De grafiek waarin deze handelsvolume gegevens van alle cryptocurrency exchanges zijn gecombineerd, laten zien dat de volumes van zowel februari als maart aanzienlijk hoger liggen dan de voorgaande maanden:

Opmerkelijk is dat BTC slechts negen dagen een handelsvolume groter dan $10 miljard zag in de afgelopen 12 maanden. Het positieve nieuws daaraan is dat vijf van die negen dagen in de afgelopen twee weken waren.

Handelsvolumes worden door veel analisten gezien als een belangrijke indicator voor onder andere de interesse in de markt. Gezien het toenemende aantal verkopers en kopers van BTC kan worden gesteld dat steeds meer beleggers mogelijkheden zien om geld te verdienen door in bitcoin te investeren.

Er zit echter mogelijk nog een addertje onder het gras. Volgens Crypto Integrity, een blockchain-onderzoeksbedrijf, is 88% van de bovenstaande gegevens namelijk frauduleus. Veel cryptocurrency exchanges zouden aan wash trading doen waarmee ze hun handelsvolumes groter kunnen laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Dit wordt onder andere gedaan met behulp van trading bots.

Als de beweringen van Crypto Integrity kloppen dan zou dat betekenen dat veel beleggers een vertekend beeld hebben van de huidige situatie. Toch is er dankzij de stijgende koersen van afgelopen dagen weer een beetje hoop ontstaan bij crypto-beleggers, en wie weet komt er dan toch eindelijk een einde aan die ellenlange crypto winter.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

SATOS

4.6/5

€7.916,32 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.900,50 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.885,06 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.899,38 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.818,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.010,94 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.876,18 Kopen
Laatste nieuws