Bitcoin whale verplaatst 5.000 BTC naar Poloniex cryptocurrency exchange, dump aanstaande?

Bitcoin whale verplaatst 5.000 BTC naar Poloniex cryptocurrency exchange, dump aanstaande?

Een bitcoin (BTC) whale verplaatste onlangs 5.000 BTC (ongeveer $40 miljoen) naar het cryptocurrency exchange Poloniex, iets wat zorgen werkt bij zowel handelaren als analisten.

Whales hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij het dicteren van de prijsactie van de grootste cryptocurrency. Veel crypto-analisten en handelaren houden acties van whales nauw in de gaten om de toekomstige koers van bitcoin te voorspellen. Over het algemeen suggereert de verplaatsing van grote hoeveelheden crypto richting een exchange dat er een dump zal plaatsvinden. Wanneer iemand zulke grote hoeveelheden verkoopt op een exchange, zorgt dat ervoor dat de prijs naar beneden wordt gedrukt, en het marktsentiment weer in handen kan komen van de bears en een negatief prijsverloop tot gevolg heeft.

Advertentie

Hoewel 5.000 bitcoin wellicht niet extreem veel is, vooral in vergelijking met de exchange Huobi die recent nog een instroom van 1 miljard dollar aan bitcoin zag, trekt de transactie toch flink wat aandacht. Dit komt voornamelijk omdat de dagelijkse instroom bij Poloniex relatief laag is vanwege de langdurige consolidatie van de prijs van bitcoin. Het bedrag dat verplaatst is door een onbekende entiteit was gelijk aan honderd keer de dagelijkse instroom van Poloniex. Token Analyst vermoedt dat Poloniex mogelijk met haar fondsen schuift om het handelsvolume kunstmatig omhoog te drijven. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt in de crypto-industrie; in 2019 zijn er namelijk al meerdere handelsplatformen betrapt op dit feit.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Van tijd tot tijd delen we gratis videocontent op YouTube! Abonneer je op ons kanaal en zorg dat je niets mist!

abonneren_youtube

Vorig artikelBekende analist ziet bullish activiteiten litecoin (LTC) als voorbode voor bitcoin (BTC)
Volgend artikel“Ethereum (ETH) wordt de investering van dit decennium”
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.651,28 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.633,66 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.623,21 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.633,54 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.556,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.725,29 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.618,42 Kopen
Laatste nieuws