Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin whale verplaatst 5.000 BTC naar Poloniex cryptocurrency exchange, dump aanstaande?

Een bitcoin (BTC) whale verplaatste onlangs 5.000 BTC (ongeveer $40 miljoen) naar het cryptocurrency exchange Poloniex, iets wat zorgen werkt bij zowel handelaren als analisten.

Whales hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij het dicteren van de prijsactie van de grootste cryptocurrency. Veel crypto-analisten en handelaren houden acties van whales nauw in de gaten om de toekomstige koers van bitcoin te voorspellen. Over het algemeen suggereert de verplaatsing van grote hoeveelheden crypto richting een exchange dat er een dump zal plaatsvinden. Wanneer iemand zulke grote hoeveelheden verkoopt op een exchange, zorgt dat ervoor dat de prijs naar beneden wordt gedrukt, en het marktsentiment weer in handen kan komen van de bears en een negatief prijsverloop tot gevolg heeft.

- Advertentie -

Hoewel 5.000 bitcoin wellicht niet extreem veel is, vooral in vergelijking met de exchange Huobi die recent nog een instroom van 1 miljard dollar aan bitcoin zag, trekt de transactie toch flink wat aandacht. Dit komt voornamelijk omdat de dagelijkse instroom bij Poloniex relatief laag is vanwege de langdurige consolidatie van de prijs van bitcoin. Het bedrag dat verplaatst is door een onbekende entiteit was gelijk aan honderd keer de dagelijkse instroom van Poloniex. Token Analyst vermoedt dat Poloniex mogelijk met haar fondsen schuift om het handelsvolume kunstmatig omhoog te drijven. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt in de crypto-industrie; in 2019 zijn er namelijk al meerdere handelsplatformen betrapt op dit feit.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Van tijd tot tijd delen we gratis videocontent op YouTube! Abonneer je op ons kanaal en zorg dat je niets mist!

abonneren_youtube

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.012,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.798,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.841,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.848,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.870,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.798,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.841,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.848,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.870,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.012,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...