Erik Juffermans Erik Juffermans
23/09/2022 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2022 11:10

Bitcoin whales kopen ruim 3 miljard dollar aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

De beslissing van de Federal Reserve op woensdag voor nog een rentestijging was weer genoeg reden tot paniek in crypto land. Ook de bitcoin (BTC) koers liet zich niet onberoerd. De koers van bitcoin zakte wederom onder $19.000, maar enkele grote bitcoin houders, of “whales,” maakten juist gebruik van de korting.

‘Bitcoin heeft de aandacht gegrepen van de grote jongens’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whales slaan in

Met de bekendmaking van de nieuwe rentestijging door de Fed in de VS, hadden de crypto koersen op woensdag grotendeels forse dalingen de verduren. Tijdens deze ‘dip’ werden er echter veel bitcoin accumulatie transacties geobserveerd. Dit houdt in dat grote bitcoin houders agressief bijkopen. Deze data werd bekend gemaakt door Whale Alert, een platform dat crypto transacties observeert en analyseert.

Personen of organisaties die gigantische hoeveelheden cryptocurrencies bezitten, worden ook wel whales (walvissen) genoemd. Deze walvissen bezitten minimaal 10 miljoen dollar aan bitcoin en houden deze meestal voor een langdurige tijd vast.

Sinds het nieuws rond de rentestijging werden ruim 166 duizend bitcoins vanaf exchanges naar privé wallets gestuurd. Deze transacties hadden samen een waarde van ruim $3 miljard dollar.

Bitcoin whale gedrag

Het gedrag van crypto whales en diens grote transacties is vaak een interessante indicator. Wanneer walvissen grote hoeveelheden crypto naar een exchange sturen vanaf een privé wallet doen ze dit vaak met de intentie om te verkopen. Dit kan een indicator zijn voor een eventuele koersdaling.

Whales bewaren hun crypto nooit voor een langdurige tijd op exchanges. Exchange wallets zijn erg kwetsbaar vergeleken met de relatief veilige hardware wallets. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een crypto whale zijn of haar cryptomunten naar een exchange stuurt met de intentie om die daar de bewaren. De voornaamste reden voor zulk gedrag is het verkopen van crypto voor valuta of voor andere cryptocurrencies.

Bij een outflow van grote hoeveelheden crypto van exchanges naar privé wallets is er echter meer reden tot optimisme. Dit kan betekenen dat grote crypto houders vertrouwen hebben in de markt en daarom hun crypto op hardware wallets veiligstellen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie