Ivo Melchers Ivo Melchers
20/10/2023 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2023 16:37

Bitcoin winst maximaliseren? Hoe je YouTube hiervoor kunt gebruiken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin winst maximaliseren? Hoe je YouTube hiervoor kunt gebruiken

Foto: PixieMe/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers beweegt, net als iedere andere activa, in cycli. Bull- en bearmarkten zijn wat dat betreft zeer bekende termen in het investeringslandschap. De prijsactie is natuurlijk de belangrijkste graadmeter om de staat van de markt te bepalen. Echter zijn er een hoop andere factoren waaruit je af kunt leiden hoe de markt er voorstaat. Crypto-onderzoeksbedrijf Delphi Digital stelt dat zelfs YouTube een zeer betrouwbare indicator is. Je zou het zelfs kunnen gebruiken om te bepalen wanneer je het beste in en uit de markt moet stappen.

Bitcoin analyse, en kunnen deze kleine altcoins met 10x gaan stijgen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin sentiment meten met YouTube

Het koersverloop bepaalt het sentiment op de markt. Bull- en bearmarkten zijn wat dat betreft compleet andere werelden. In een bullmarkt, ofwel een stijgende markt, heerst er veel optimisme en interesse. In een bearmarkt, ofwel een dalende markt, lijkt niemand echter meer te geloven in de toekomst van bitcoin.

Volgens CoinDesk suggereren gegevens van Delphi Digital dat de toegenomen gebruikersbasis voor populaire crypto-gerelateerde YouTube-kanalen historisch gezien grote prijspieken voor bitcoin heeft gemarkeerd.

Het aantal abonnees en het aantal uren dat per dag wordt besteed aan het bekijken van deze video’s kan volgens Delphi Digital worden gebruikt als sentimentindicator om te peilen hoe de algemene bevolking over de crypto-markt denkt.

Delphi Digital concludeert dat de wekelijkse verandering in weergaven en abonnee-aantallen van populaire kanalen als The Moon, BitBoy Crypto, DetaDash, EllioTraded en Ivan on Tech in het verleden de cycli voor BTC hebben nagebootst.

Als voorbeeld worden de gegevens van YouTube-kanalen The Moon en Ivan on Tech aangehaald. In de afgelopen twee jaar zagen deze kanalen aan het begin van 2021 de grootste wekelijkse toename in abonnees en weergaven. Destijds steeg de bitcoin koers tot zijn eerste grote piek van boven de 60.000 dollar.

De stijging richting de piek van 69.000 dollar in november 2021 leverde niet eenzelfde aantal abonnees en weergaven op voor de twee kanalen in kwestie. Vervolgens zorgde de bearmarkt van 2023 voort een soortgelijke trend in het aantal nieuwe abonnees en weergaven.

Concluderend zou je kunnen stellen dat wanneer crypto-gerelateerde YouTube-kanalen een grote stijging ervaren in het aantal abonnees en weergaven, je als investeerder op de hoede moet zijn. Andersom zouden dramatische cijfers juist een goed instapmoment kunnen betekenen.

Effect BTC prijsstijging van 2023

Dit jaar is bitcoin met grote overtuiging uit het diepe dal van de bearmarkt gekropen. De koers staat namelijk momenteel meer dan 70 procent hoger dan aan het begin van het jaar. Een daadwerkelijk bullmarkt wordt echter pas verwacht na de BTC halving en met een gunstiger macro-economisch klimaat.

De veranderingen in het aantal abonnees en weergaven op eerdergenoemde YouTube-kanalen bevinden zich dit jaar dan ook allesbehalve in een bullmarkt territorium. Het is een teken dat de algemene bevolking nog steeds aan de zijlijn staat, met een kater van de meedogenloze bearmarkt van vorig jaar.

Advertentie

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie