Kevin Schijven Kevin Schijven
09/06/2023 08:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2023 08:08

Bitcoin worstelt, verkoopdruk stijgt, HODL’ers zetten nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin worstelt, verkoopdruk stijgt, HODL’ers zetten nieuw record

Foto: BeautifulBlossoms/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte een flinke duik deze week, herstelde vervolgens sterker dan verwacht, maar zakte gisteren toch naar een lager niveau: de $26.500. Bitcoin had gisteren even moeite om vast te houden aan de support op dit niveau, maar probeert inmiddels hier toch grip weer op te krijgen.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $26.498 op Binance en €24.590 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,2% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $514 miljard en de dominantie op 46,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin trekt zich weinig aan van aanklachten

Bitcoin schudt de aanklachten tegen Binance en Coinbase sterker van zich af dan veel altcoins. Dat komt waarschijnlijk doordat de moeder aller cryptocurrencies niet door de Securities and Exchange Commission (SEC) werd bestempeld als effect in de aanklachten terwijl de Amerikaanse toezichthouder dat voor 67 andere munten wel heeft gedaan.

Advertentie

Volatiliteit neemt weer ietsjes toe

Het is mogelijk dat er geen snel einde komt aan deze rechtszaken en de markt daarom nog lang in onzekerheid blijft. De markt was al onzeker door de sombere macro-economische toestand. Zo verhoogt Canada wederom de rente en kleuren tech-aandelen weer rood. Toch zorgden de aanklachten voor een korte terugkeer van enige volatiliteit, want ook die is de laatste tijd erg laag.

Niet alleen de volatiliteit nam iets toe, ook het aantal unieke adressen dat actief is op het netwerk nam toe. Het aantal actieve adressen bereikte in de afgelopen twee dagen meer dan miljoen, het hoogst sinds april 21. Dat is echter te wellicht te verklaren doordat investeerders hun bitcoin verschuiven na de aanklachten van de SEC.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin verkoopdruk krijgt overhand

Analist Ali Martinez meldt dan ook dat de verkoopdruk weer de overhand begint te krijgen. Na een lange periode van accumulatie, domineert de verkoopdruk momenteel de markt, zegt de analist.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC HODL’ers bereiken nieuw record

Desondanks houden lange termijn houders hun bitcoin nog altijd stevig vast. Maar liefst 32 miljoen adressen houden meer dan 13 miljoen BTC al meer dan een jaar vast. Het is een nieuwe all-time high sinds de lancering van het netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin analisten erg verdeeld

Analisten klinken dan ook erg onzeker en hun meningen blijven sterk verdeeld. Zo vraagt Rekt Capital zich af of we weer een pullback naar de macro bodem krijgen te zien zoals in 2015 gebeurde. Dat zou bitcoin weer terug kunnen brengen naar de lows van eind vorig jaar.

Analist Mikybull meldt daarentegen dat hij een omgekeerd head & shoulders patroon ziet vormen. Dat zou volgens de analist kunnen leiden naar een stijging van maar liefst 60%.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie