Kevin Schijven Kevin Schijven
09/05/2021 09:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2021 09:31

Bitcoin zakt iets terug, Ethereum tikt $4.000 aan, Dogecoin zakt hard en Cardano vestigt nieuwe ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt iets terug, Ethereum tikt $4.000 aan, Dogecoin zakt hard en Cardano vestigt nieuwe ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies staat volgens meerdere bronnen nu voor het eerst boven de $2,5 biljoen!

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) schommelde gisteren behoorlijk heen en weer en dat zette afgelopen nacht door. Meerdere malen brak de bitcoin koers door $59.000, maar de pieken en dalen kwamen gedurende de nacht steeds iets lager uit. Daardoor komt bitcoin vanochtend weer onder $58.000 uit.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) blijft lekker doorstijgen en brak meerdere malen afgelopen nacht zijn eigen recordprijs. Vanochtend werd nog een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd rond $3.990 na een stijging van 12% in de afgelopen 24 uur. Ook het handelsvolume blijft toenemen waardoor de ether koers wellicht later vandaag nog door $4.000 breekt, maar er zal hier ook veel weerstand liggen.

Dogecoin (DOGE)

“Buy the rumor, sell the news.” In aanloop naar het gastoptreden van Elon Musk tijdens Satuday Night Live (SNL), steeg de Dogeocin koers naar een nieuwe ATH van $0,73. Tegen het einde van de middag begon de koers al te dalen en in de vroege uren van vanochtend, na het optreden van Musk, kelderde de DOGE koers met 22% in een uur van $0,66 naar $0,51. Toch is dat minder hevige sell-off dan verwacht werd.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) schoot daarentegen vanochtend juist hard omhoog. De ADA koers heeft net een nieuwe ATH gevestigd van $1,77 na een stijging van 11%. Ook steeg Cardano zojuist tether (USDT) voorbij qua marktkapitalisatie en staat nu op de zesde plek qua grootste crypto, net onder dogecoin.

Telcoin (TEL)

Deze nieuwkomer in de top 100 koelde de afgelopen dagen behoorlijk af en corrigeerde na een enorme rally weer omlaag. Toch is TEL vandaag weer de grootste stijger in de top 100 met een groei van 45%. Telcoin staat daarmee ook op het punt om door zijn ATH te breken van $0,48, die enkele dagen geleden werd bereikt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie