Kevin Schijven Kevin Schijven
07/09/2022 08:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 08:41

Bitcoin zakt na whale dump, ethereum en luna classic dalen nog harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) kreeg gisterenavond weer een flinke klap te verduren, maar de altcoins, die gisteren nog groen kleurden, ontvangen zelfs zwaardere klappen. Beleggers blijven zeer terughoudend door de onzekere macro-economische toestand. Ondertussen bereikte de Amerikaanse dollar index (DXY) afgelopen nacht weer een nieuw record.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies komt weer voor het eerst sinds medio juli onder $1 biljoen uit. Deze was in de afgelopen 24 uur met 5,3% gedaald naar $987 miljard.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin zakt na whale dump

De bitcoin koers kelderde afgelopen nacht naar een dieptepunt rond $18.600. Volgens de analisten uit onze Discord groep vormt de koers nu een neerwaartse trend. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op €18.975 op Bitvavo en $18.830 op Binance. De BTC koers staat vandaag 5,5% in de min.

Het valt CryptoQuant analist Maartun op dat whales, investeerders met grote hoeveelheden BTC in hun bezit, kort voor de koersdaling hun bitcoins naar exchanges stuurden. Dat zorgde mogelijk voor de extra verkoopdruk waardoor de koers omlaag uitbrak.

Analist David Puell meldt daarentegen dat lange termijn houders nog altijd niet bereid zijn om hun BTC te verkopen. Het aanbod dat zij in handen hebben heeft zelfs een nieuw record bereikt en dit is voor de lange termijn een bullish teken.

Advertentie

Ethereum zakt 8%, voert update succesvol uit

Ethereum (ETH) was begin deze week, in tegenstelling tot bitcoin, nog flink aan het stijgen. Echter maakte de ether koers gisteren ook een forse duik en tikte vroeg vanochtend $1.500 aan. De ETH prijs komt momenteel uit op $1.520 waarmee koers vandaag maar liefst 8,1% in de min staat.

Toch is er positief nieuws. De ‘Bellatrix’ hard fork werd gisteren met succes uitgevoerd. Dat betekent dat de aankomende merge steeds dichterbij komt. Deze staat vooralsnog gepland tussen 13 en 15 september, afhankelijk van de hash rate.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Onder de grootste crypto houdt ripple (XRP) het sterkst stand in de afgelopen 24 uur, maar staat alsnog 3,5% in de min. Shiba inu (SHIB) staat 4,2% in de min, solana (SOL) 5,3%, binance coin (BNB) 5,6%, dogecoin (DOGE) 6%, cardano (ADA) 7,4% en polkadot (DOT) 7,7%.

In de rest van de top 100 ziet het er echter nog grimmiger uit. Thorchain (RUNE), uniswap (UNI), apecoin (APE), enjin (ENJ), zcash (ZEC) en bitcoin cash (BCH) staan allemaal zo’n 10% in het rood vandaag.

De hardste dalers van vandaag zijn echter de hardste stijgers van gisteren. Zo zakt ethereum classic (ETC) met 15%, lido (LDO) met 16%, terra luna classic (LUNC) met 18% en defichain (DFI) met maar liefst 26%.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie