Kevin Schijven Kevin Schijven
07/09/2022 06:33 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:08

Bitcoin zakt fors en vormt neerwaarts kanaal, hoe diep zet dit door?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) tikte gisterenochtend nog even $20.000 aan, maar lukte toen niet om dit niveau te heroveren. De analisten uit onze Discord omgeving waarschuwden al dagen dat het erop lijkt dat de koers op het punt stond om naar onder uit te breken. Dat gebeurde gisterenavond en bitcoin viel direct helemaal naar $19.000 en zakte gedurende nacht nog dieper.

Vroeg vanochtend kwam bitcoin op een dieptepunt uit van $18.600. De afgelopen paar uur kon bitcoin voorzichtig iets herstellen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $18.800 op Coinbase en €19.000 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 5,2% in de min.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $359 miljard en de dominantie  van bitcoin op 38,3%. De fear & greed index toont met 24 aan dat de angst op de markt nog altijd erg hoog ligt.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws van gisteren

Advertentie

Bitcoin vormt een neerwaarts kanaal.

De bitcoin koers is uit de consolidatiezone gestapt en vormt een duidelijk neerwaarts kanaal. De analisten uit onze Discord groep verwachten nu eerst een klein herstel, maar vrezen dat de koers niet veel verder komt dan $19.250. In de onderstaande grafiek is dit niveau aangegeven als de rode verkoopzone. Bitcoin kan daarna zijn neerwaartse trend weer voortzetten en de koers zou dan vervolgens naar $18.500 of lager kunnen zakken. Dit is in de grafiek aangegeven als de groene zone. Deze levels zijn bepaald aan de hand van de zogeheten Elliott Wave theorie. In dit geval zien de analisten een 12345 impulsive wave omlaag ontstaan.

Op de 4 uur grafiek zien we een mooi patroon ontstaan waarin de Relative Strength Index, een indicator om de kracht van de koers te bepalen, steeds hogere bodems maakt. Dit betekend dat de kracht van de koers afzwakt terwijl de koers wel nieuwe bodems maakt. In dit geval betekent het dat we te maken hebben met een bullish divergentie en zouden we de komende dagen wel eens een opgaande markt kunnen zien.

Bitcoin analyse 06 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 06 september 2022 (bron: Tradingview)
Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin op exchanges blijft afnemen

Gister benoemden we dat bitcoin op exchanges, ondanks een toevoer van 4.400 bitcoin door miners, er nog steeds een netto uitloop plaatsvindt. Vandaag nemen we een bredere blik en zien we hoe de netto uitstroom van bitcoin van exchanges zich verhoudt ten opzichte van de bitcoin historie. 

Bitcoin Exchange Volume (bron: Glassnode)
Bitcoin Exchange Volume (bron: Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de hoeveelheid bitcoin per exchange. Duidelijk wordt dat sinds de coronacrash van maart 2020 het aantal bitcoin op exchanges sterk afneemt. Zo is in 18 maanden het aantal bitcoins op exchanges afgenomen van ongeveer 3,1 miljoen BTC naar ongeveer 2,2 miljoen BTC. Dat is een reductie van bijna 30% waardoor een historisch laag aantal BTC nog op beurzen staat, het laagst sinds maart 2018. Dit is een positief teken voor de koers op de lange termijn, vooral in combinatie met de bitcoin halving in 2024.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie