Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2022 08:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 08:36

Bitcoin zakt terwijl FTX problemen opstapelen en crypto beurzen verlaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt terwijl FTX problemen opstapelen en crypto beurzen verlaat

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) koelt nog verder af en de koers wordt nog minder volatiel na het FTX fiasco. Echter beginnen de consequenties van de crash inmiddels snel op te stapelen.

Bitcoin stoeide gisteren nog met $17.000, maar het lukte de koers niet om deze prijs te heroveren. Sindsdien is bitcoin lichtjes gedaald en dipte tweemaal, gisterenmiddag en vanochtend, naar $16.400. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin naar $16.590 Binance en €15.950 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 5%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $319 miljard en de dominantie op 38,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FTX gevolgen stapelen op

De crypto-markt zit nog altijd in de nasleep van de FTX crash en men vreest dat we het ergste nog niet hebben gezien. FTX CEO Sam Bank-man Fried geeft inmiddels toe dat zijn publieke imago een leugen was en dat hij al een zeer lange tijd met het geld van klanten aan het spelen was.

Ondertussen wil het comité van het Amerikaanse huis van afgevaardigden dat toezicht houdt op banken en financiële markten een hoorzitting met FTX en SBF:

Daarnaast wordt ook de rol van Binance in het incident onderzocht. Later vandaag volgen hier meer artikelen over op Crypto Insiders. Dit alles leidt er toe dat het vertrouwen in gecentraliseerd exchanges in een rap tempo afneemt.

Advertentie

BTC uitstroom beurzen houdt aan

Genesis Trading lijkt nu ook in de problemen te zitten ook de Gemini exchange van de Winklevoss tweeling heeft producten stilgelegd. Dat gaat gepaard met een enorme uitstroom van crypto uit deze beurzen:

Een deel van deze groep lijkt over de stappen naar decentrale exchanges (DEX). De DEX tokens presteren sinds de FTX crash dan ook een stuk beter dan CEX tokens.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zit mogelijk nog langer vast

Het incident zorgt voor dat de markt nog terughoudender is geworden. De liquiditeit ligt laag beide kanten op, meldt Material Indicators. Toch meldt de analist dat whales de dip kopen ondanks dat niemand verwacht dat de bodem al is bereikt.

De verwachting onder veel analisten is dat bitcoin wellicht nog langer tussen $15.500 en $18.800 vast zal zitten voordat de koers een nieuw dieptepunt opzoekt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie