Timo Bult Timo Bult
04/09/2021 08:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 08:31

Bitcoins (BTC) op exchanges naar 2-jarig dieptepunt, analist houdt deze prijs in de gaten!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins (BTC) op exchanges naar 2-jarig dieptepunt, analist houdt deze prijs in de gaten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) stoeit nog altijd met $50.000. De koers brak gisteren door dit prijsniveau heen, maar van een explosieve uitbraak is vooralsnog geen sprake. In plaats daarvan zakt BTC nu zelfs weer bijna onder deze prijszone. Toch is er voor nu nog geen reden tot paniek als we analisten mogen geloven. In dit artikel vind je een aantal interessante tweets uit cryptoland.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoins op exchanges naar 2-jarig dieptepunt

Ondanks de moeite die de bulls op dit moment ondervinden, zien we toch wat positief nieuws dat de bull case krachtiger maakt. Het aantal bitcoins dat op exchanges staat is namelijk naar een 2-jarig dieptepunt gezakt. Dit onderwerp is vaker aangehaald op Crypto Insiders aangezien het een interessant gegeven is. Investeerders blijven hun bitcoins van exchanges afhalen, waarschijnlijk met het idee om deze BTC voor de langere termijn vast te houden. Uiteraard verkleint dit ook de kans op plotselinge verkoopdruk en daarmee de kans op een snelle correctie.

Uit de dagelijkse on-chain exchange flow data van Glassnode blijkt dat deze trend zich ook gisteren voortzette. $441,8 miljoen aan BTC stroomde bij exchanges weg. $225,5 miljoen ethereum (ETH) ging richting externe wallets.

Advertentie

Ligt de weerstand echt bij $50.000?

Dan de bitcoin koers. Die zagen we na de uitbraak gisteren tot een prijs van $51.064 stijgen op crypto exchange Coinbase. Hiermee bevond bitcoin zich weer op een prijsniveau waar het halverwege mei voor het laatst stond. Toch was er niet direct sprake van een verdere explosieve uitbraak en zien we BTC nu weer vlak boven $50.000 handelen.

Volgens Pentoshi is het niet de $50.000 waar we naar moeten kijken. Voor hem ligt het belangrijke niveau namelijk daar vlak onder. “Zo lang we de $48.700 maar niet verliezen op de dagelijkse grafiek,” aldus de analist op Twitter:

https://twitter.com/Pentosh1/status/1433943281868619776

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie