Ivo Melchers Ivo Melchers
28/02/2024 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 16:12

Bitcoin’s onvergetelijke maand: februari kan geschiedenis schrijven

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin’s onvergetelijke maand_ februari kan geschiedenis schrijven

Foto: Zixp/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft vandaag voor het eerst in meer dan 800 dagen de magische grens van 60.000 dollar gepasseerd. De afgelopen dagen is de koers gigantisch hard de lucht in geschoten, waardoor de maandelijkse stijging indrukwekkende vormen aan begint te nemen. Met nog iets meer dan één dag te gaan is ‘s werelds grootste crypto op weg naar een recordbrekende maandelijkse waardestijging.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Revolutionaire maand voor bitcoin

Het psychologische level van 60.000 dollar, dat sinds 21 november 2021 niet meer is gezien, werd vlak na 14:00 uur doorbroken. Bitcoin liep vlak onder de 61.000 dollar tegen de muur aan, maar bevindt zich nog altijd boven de 60.000 dollar.

De dag werd geopend op een prijs van grofweg 57.000 dollar, wat betekent dat bitcoin vandaag met meer dan 5 procent is gestegen.

Met de prijsexplosie van vandaag is de fenomenale rally van de afgelopen dagen voortgezet. Sinds maandag is bitcoin al met zo’n 18 procent gestegen.

Kijkend naar de cijfers van de afgelopen maand neemt de stijging nog grotere proporties aan. De maand februari werd namelijk geopend op een prijs van vlak boven de 42.000 dollar Dit betekent dat bitcoin tot dusver meer dan 41 procent in waarde is toegenomen.

Morgen markeert de laatste dag van de maand, die wellicht de geschiedenisboeken in zal gaan. In dollar-termen heeft bitcoin namelijk nog nooit eerder zo’n sterke maand beleefd als nu. In totaal is de waarde van bitcoin met 17.700 dollar gestegen, wat zelfs de sterke maanden van de vorige bullmarkt overtreft. Bitcoin News bracht de bevinding eerder vandaag op sociale mediaplatform X aan het licht.

Percentagegewijs heeft bitcoin daarentegen wel nóg betere maanden gehad. Echter dateert de laatste keer dat de koers in 1 maand met meer dan 40 procent steeg terug naar december 2020.

Bitcoin ETF’s de drijvende kracht

Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die halverwege januari de Amerikaanse beurzen betraden, spelen een belangrijke rol in de huidige opleving.

De afgelopen twee dagen schitteren de beursfondsen met instromen van meer dan 500 miljoen dollar. De totale instroom sinds de lancering komt nu uit op meer dan 300.000 BTC.

Bovendien hebben de fondsen, met uitzondering van Grayscale’s GBTC, zowel op maandag als dinsdag een totaal handelsvolume van meer dan 2 miljard dollar bereikt.

Eerder deze maand beleefden de fondsen ook al een succesvolle streak gekenmerkt door een dagelijkse netto-instroom van honderden miljoenen dollars. Het mag duidelijk zijn dat de ETF’s flink in trek zijn, wat de BTC koers ten goede komt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie