Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2021 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 12:29

Bitwise trekt aanvraag voor bitcoin futures ETF, ‘investeerders willen wat anders’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitwise trekt aanvraag voor bitcoin futures ETF in en is bullish over spot ETF dat is wat investeerders willen

Bitwise Asset Management heeft zijn aanvraag voor een bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) weer ingetrokken. Dat kondigt Matt Hougan, CIO van Bitwise, op 10 november aan via Twitter:

Dat is verassend aangezien de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen maand juist meerdere aanvragen voor beursgenoteerde fondsen van bitcoin futures goedkeurde. Ze lanceerden zelfs met verassend veel succes.

Hougan legt op Twitter uit waarom het bedrijf deze beslissing heeft genomen. Ten eerste is dat omdat Bitwise al eerder een aanvraag voor een bitcoin spot ETF indiende bij de SEC. Zo’n spot ETF is het soort investeringsproduct waar de markt eigenlijk al jaren op wacht.

“Uiteindelijk willen veel investeerders een spot bitcoin ETF. Wij denken dat dat kan. Dus Bitwise zal dat doel blijven nastreven en we zullen zoeken naar andere manieren om investeerders te helpen toegang te krijgen tot de ongelooflijke kansen in crypto.”

Aldus Hougan. Hij meldt dat de goedkeuring van enige ETF al een grote stap is, maar dat een futures ETF verre van ideaal is vanwege de zogeheten “contango.” De contango is een situatie waarin de prijs van een futurescontract hoger ligt dan de prijs op de spotmarkt. Dat zou volgens de CIO investeerders 5% tot 10% per jaar kunnen kosten.

De andere reden is dat de eerste paar bitcoin futures-ETF’s gelijk zo goed presteerden, dat ze het totale beschikbare aanbod opslokten. Volgens de CIO zal dat afkoelen, maar er is momenteel weinig ruimte voor nog meer dergelijke futures fondsen.

Hougan meldt daarnaast dat de allereerste aanvraag voor een bitcoin spot-ETF inmiddels alweer 8 jaar geleden werd ingediend door de Winklevoss tweeling. Bitwise diende zijn aanvraag voor een bitcoin futures ETF medio oktober in en die voor een spot ETF een maand eerder. De SEC heeft dus nog enige tijd om een beslissing te nemen en mag die het vaker uitstellen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie