Simon Bosch Simon Bosch
16/07/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2023 08:00

BlackRock CEO: Crypto als bitcoin kunnen nationale valuta overstijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock CEO: Crypto als bitcoin kunnen nationale valuta overstijgen

Foto: corlaffra/Shutterstock

De crypto-industrie heeft de afgelopen paar weken een opvallende omslag doorgemaakt waardoor de markt van mening lijkt te zijn dat de bullmarkt officieel is begonnen.

De adoptie lijkt weer te groeien, en niemand minder dan BlackRock-CEO Larry Fink bevestigt dit plaatje. Hij denkt dat cryptocurrencies zoals bitcoin de marktwaarde van nationale valuta kunnen overstijgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin meer waard dan fiat-valuta

Dat verklaarde hij in een interview met CNBC. BlackRock is ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, een positieve houding naar crypto kan dus een hoop goeds betekenen voor de crypto-industrie.

Steeds meer investeerders vragen ons naar de rol van crypto. Ik zie crypto als een internationale activa en het heeft een ander soort [toegevoegde] waarde ten opzichte van andere activaklassen.

Omdat het zo internationaal is gaat het de waarde van nationale valuta overstijgen. Kijk maar naar hoe hard de dollar in waarde is gedaald in de afgelopen twee maanden ten opzichte van hoe hard [de dollar] de afgelopen vijf jaar is gestegen,” verklaarde Fink.

Het idee dat crypto de waarde van complete nationale valuta over gaat nemen is niet nieuw. Sterker nog, eigenlijk hebben sommige coins dit al gedaan.

Zo is de totale marktwaarde van BTC volgens een ranglijst van CoinMarketCap al groter dan de Singaporese dollar (SGD), de Vietnamese dong (VND) en de Indonesische roepie (IDR). Ethereum (ETH) is al groter dan de Colombiaanse peso (COP) en de Marokkaanse dirham (MAD).

Advertentie

BlackRock wil bitcoin beursfonds

Vermoedelijk denkt Fink dat crypto op termijn ook de marktwaarde van de grootste nationale valuta zal overstijgen, waaronder de dollar en de euro. BlackRock beheert volgens de nieuwste cijfers 9,4 biljoen dollar – dat is 9400 miljard dollar.

Zelfs als investeerders via BlackRock maar een klein deel van dit geld in crypto zou stoppen zou dat erg gunstig kunnen zijn voor de industrie. Dat is exact wat er lijkt te gebeuren, in juni vroeg het namelijk een zogenaamde spot-bitcoin-ETF aan bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie