Rico Engelbarts
16/09/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2018 17:30

Bloomberg analisten: Bitcoin momenteel over-verkocht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bloomberg_analisten_bitcoin_momenteel_over-verkocht

Foto: Primakov/Shutterstock

Afgelopen woensdag was een positieve dag voor veel cryptocurrencies. Waar eerder nog een grote dip plaats had gevonden zagen vele digitale munten op woensdag weer hun prijzen stijgen. Bitcoin (BTC) steeg alleen al van $6.200 naar $6.550 binnen een dag. Ethereum wist ondertussen een stijging van meer dan 20% te behalen op woensdag.
Nu het einde van de week echter weer nabij is zijn de crypto markten weer enigszins gekalmeerd. Zo staat de grootste beweging onder de top 3 vandaag op -0,50% voor Ripple (XRP). In de gehele top 10 blijven de bewegingen onder de 3%.
Velen blijven voornamelijk kijken naar BTC als de leider onder de cryptocurrencies. Sinds februari weet BTC boven de $6.000 te blijven. Voor korte tijd ging de munt weer door een prijsstijging en wist het haar maandelijkse hoogtepunt te bereiken rond eind augustus.
Kort daarna wist de munt weer terug te vallen naar de $6.000 om daarna een langzame opwaartse trend te volgen. Dit ondanks positieve nieuws items die bleven uitkomen zoals de grote investeringsbanken die op dit moment ‘custodian’ oplossingen aan het uitwerken zijn.
Volgens Bloomberg analysten Olga Kharif en Kenneth Saxton zijn er goede indicaties dat de correctie er ook daadwerkelijk aan zit te komen. Volgens de twee duiden technische indicators op een keerpunt leidend naar een grotere stijging.
Kharif en Saxton duiden op de ‘Williams %R indicator’. Deze indicator is een meting van over-verkochte of over-gekochte niveaus en beweegt zich tussen de 0 en -100. Op dit moment staat BTC op -80 wat betekent dat de munt hevig is over-verkocht.
Sommige investeerders zien de indicator dus als aanduiding voor een correctieve prijsstijging naar een stabieler %R niveau ergens op de korte termijn. Echter laten Kharif en Saxton ook weten dat de indicator een neiging heeft om verkeerde signalen af te geven en dus gebruikt moet worden in combinatie met verdere analyse. Deze verdere analyse duidt er ondertussen op dat als BTC niet boven de $7.136 weet te komen, het waarschijnlijk een neerwaartse trend zal blijven volgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie