Ivo Melchers Ivo Melchers
20/06/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 12:05

Buurland van Nederland beweegt vermogen aan bitcoin: speculatie stijgt

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duitse overheid brengt plots bitcoins in beweging, speculatie stijgt

Foto: Mikael Damkier/Shutterstock

De Duitse overheid heeft gisteren de crypto-gemeenschap in roering gebracht. Uit het niets heeft de instantie voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) in beweging gebracht, wat tot veel speculatie onder crypto-investeerders heeft geleid. De kans is groot dat in ieder geval een deel op de markt wordt gedumpt, wat de bitcoin koers verder omlaag zou kunnen drukken.

Bezit Duitsland bitcoin?

Voor velen zal het wellicht als een verrassing komen dat de Duitse overheid überhaupt bitcoins in bezit heeft. Al sinds januari van dit jaar hebben onze oosterburen ongeveer 50.000 BTC in handen.

Deze stapel komt niet voort uit investeringen maar uit gerechtelijke acties tegen criminele activiteiten. Deze bitcoins werden geconfisqueerd van exploitanten van Movie2k.to, een film piraterijwebsite. In januari droeg de BTC-stapel een waarde van meer dan $2 miljard, wat de grootste inbeslagname van crypto in Duitsland ooit markeerde.

Een maand later had on-chain analyseplatform Arkham Intelligence de bitcoin-wallet van de Duits overheid opgespoord, waardoor de desbetreffende bitcoins sindsdien te volgen zijn op het platform.

50.000 BTC in beweging

Terug naar het recente Bitcoin nieuws. Gisteren heeft de Duitse overheid enkele grote transacties uitgevoerd op het Bitcoin netwerk.

Een totaal van 6.500 bitcoins, ter waarde van meer dan $425 miljoen, is in beweging gebracht op de blockchain. Hiervan zijn 1.000 bitcoins, in twee stapels van 500 stuks, naar crypto exchanges Kraken en Bitstamp verstuurd. De rest werd verplaatst naar niet-gelabelde privé adressen.

Doorgaans worden cryptomunten naar exchanges gestuurd om deze vervolgens op de markt te dumpen. Of dit al gebeurd is, is echter de vraag. Tegen de huidige bitcoin koers draagt de stapel van 1.000 bitcoins een waarde van $65 miljoen. Hoewel dit natuurlijk een flink bedrag is, zal het geen enorme impact op de markt teweegbrengen. Desalniettemin kunnen investeerders uit angst alsnog een grote verkoopdruk veroorzaken.

De afgelopen uren is de bitcoin koers in ieder geval weer aardig teruggezakt nadat het weer de goede kant leek op te gaan. Bitcoin stond aan het begin van de middag nog enkele honderden dollars boven de $66.000, maar is inmiddels weer onder de $65.000 gedoken.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie