Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2020 07:00

China's centrale bank print meer dan de market cap van Bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China's centrale bank print meer dan de market cap van Bitcoin (BTC)

De People’s Bank of China (PBoC) heeft maar liefst $173,8 miljard aan Chinese yuan de economie in gepompt om het marktsentiment te kalmeren. De economie zou lijden onder de gevolgen van coronavirus. Even voor de duidelijkheid, het betreft hier een injectie die meer waard is dan de totale marktkapitalisatie van bitcoin (BTC)!
Bovenstaand nieuws geeft aan hoe klein Bitcoin eigenlijk nog is en hoeveel ruimte er nog is om te groeien. Op moment van schrijven is de de marktkapitalisatie van bitcoin zo’n $168,7 miljard.
Met de injectie hoopt de bank de markt te kunnen kalmeren en zorgen weg te nemen. De PBoC zal zich ook inzetten om bedrijven, ziekenhuizen en onderzoekscentra te ondersteunen die het gevecht met het virus aan te gaan.
De hamvraag is natuurlijk of de financiële injectie zoden aan de dijk zet. Analisten zijn er niet over uit en sceptici grijpen de situatie aan om de tekortkoming van het huidige financiële stelsel aan te duiden. Het feit dat een centrale bank een geldbedrag kan printen dat groter is dan de market cap van de moeder aller cryptocurrencies stoot hen tegen de borst.
De geldinjectie van de PBoC is de grootste sinds 2004, maar de Chinese bank is zeker niet enig in zijn soort. Ook de Amerikaanse centrale bank beïnvloedt de markt met kapitaal. Eind vorige maand rapporteerde BeInCrypto nog dat de Amerikaanse centrale bank $55,3 miljard de markt in pompte. Op 4 januari werd ook al $57,7 geïnjecteerd. Het mag duidelijk zijn dat de actie van de PBoC niet op zichzelf staat.
Hoewel Bitcoin een aanlokkelijk alternatief biedt, is er nog een lange weg te gaan. De bedragen die centrale banken de markt in pompen geven dat nog maar eens duidelijk aan!
Heb je gisteren de kersverse wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan, het wordt nu spannend!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie