Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/02/2024 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 13:17

Coinbase stopt met bitcoin betalingen, vanwege ’technische uitdagingen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase stopt met bitcoin betalingen, vanwege 'technische uitdagingen'

Foto: Michaela Jilkova/Shutterstock

Crypto exchange Coinbase stopt met het direct accepteren van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies die het UTXO-model gebruiken via hun Commerce-service. Lauren Dowling, het hoofd van het product bij Coinbase, kondigde de beslissing aan via een post op X, het voormalige Twitter.

Crypto Ontbijt: dramatische bitcoin ETF-dag, prijsrecord TON en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin’s technische uitdagingen

De beslissing van Coinbase is genomen omdat het ondersteunen van zogenoemde UTXO-munten met technische uitdagingen kwam. De complexiteit van het integreren van deze munten, gezien de afwezigheid van smart contracts en stablecoins op de Bitcoin blockchain, maakte het moeilijk om dezelfde functionaliteiten en efficiëntie te bieden als met andere ondersteunde activa.

UTXO staat voor ‘Unspent Transaction Output’ en is een fundamenteel concept binnen sommige blockchainnetwerken, waaronder Bitcoin. Het UTXO-model is een manier om de staat van eigendom van digitale valuta bij te houden.

In dit model bestaat elke transactie uit inputs en outputs: inputs verwijzen naar adressen waarvan de munten worden verzonden, terwijl outputs de adressen zijn waarnaar de munten worden verzonden.

Daarnaast is het in de nieuwe versie van het Commerce product vereist dat de details van elke betaling on-chain worden afgedwongen. Het platform ondersteunt honderden activa (zowel native als ERC-20 tokens) en zet betalingen automatisch om in USDC op de blockchain tegen een gegarandeerd tarief voor handelaren.

Advertentie

BTC betalingen via Lightning

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft aangegeven dat klanten die via Coinbase Commerce transacties willen uitvoeren, nog steeds de mogelijkheid hebben om bitcoin te gebruiken, mits zij over een Coinbase account beschikken.

Daarnaast is Coinbase actief bezig met het implementeren van het Lightning Network, een geavanceerd betalingsprotocol specifiek ontworpen om de snelheid en efficiëntie van BTC-transacties te verbeteren. Deze integratie belooft in de nabije toekomst aanzienlijke verbeteringen voor betalingen, door gebruikers snellere transacties tegen lagere kosten te bieden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase boekt grote winst

In het vierde kwartaal van 2023 heeft Coinbase een aanzienlijke winst gemeld, de eerste sinds 2021, wat leidde tot een 12,7% koersstijging van het aandeel. Deze opleving is mede te danken aan de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETFs) en de toegenomen institutionele interesse in crypto. Met een netto-omzet van 905 miljoen dollar en een nettowinst van 273 miljoen dollar zijn de verwachtingen overtroffen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie