Ivo Melchers Ivo Melchers
24/10/2023 08:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 19:49

Consultancyreus voorspelt: bitcoin ETF brengt miljarden aan kapitaal

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Consultancyreus voorspelt: bitcoin ETF brengt miljarden aan kapitaal

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

De institutionele interesse richting bitcoin (BTC) heeft dit jaar grote stappen gezet. De goedkeuring van een bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) wordt echter beschouwd als dé doorbraak op dat vlak. Een topman van Ernst & Young, één van de ‘Big Four’ accountancyfirma’s ter wereld, heeft zich op CNBC uitgelaten over bitcoin en de huidige race om een Amerikaans beursfonds.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin kooprally na goedkeuring ETF

De wereldwijde blockchainleider van Ernst & Young, Paul Brody, schoof gisteren aan bij CNBC Crypto Decrypted om de mogelijke komst van een spot-ETF voor bitcoin te bespreken.

EY’s topman gaf aan dat een spot-ETF vereist is om een ware kooprally op gang te brengen bij institutionele beleggers. Brody verklaarde dat biljoenen aan dollars wat dat betreft momenteel aan de zijlijn staan. De deuren voor het grote geld zullen naar eigen zeggen wagenwijd geopend worden met de komst van een bitcoin spot-ETF.

Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat institutionele fondsen niet in directe vorm in bitcoin mogen investeren. Een gereguleerde spot-ETF biedt hen de ultieme oplossing om alsnog blootstelling te verkrijgen tot bitcoin zonder deze zelf daadwerkelijk te bezitten.

Brody zei dat uitsluitend institutionele familiekantoren beschikken over de flexibiliteit om direct in bitcoin te investeren. Het restant van de institutionele beleggers zal moeten wachten tot een gereguleerde ETF:

‘’Maar al die andere institutionele fondsen kunnen hier niet aankomen, tenzij het een ETF is of een andere vorm van gereguleerde gezegende activiteit.’’

Er heerst een grote mate van optimisme momenteel omtrent de mogelijke komst van een bitcoin spot-ETF. Investeerders lijken er massaal in te geloven dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het eerst een spot-ETF goed zal keuren. De bitcoin koers is als gevolg hard gestegen de afgelopen tijd en ook uit data van Google Trends blijkt dat er nu een ETF-gekte gaande is.

Advertentie

Crypto adoptie

Ook de algehele adoptie van crypto kwam ter sprake. Brody deelde zijn verwachting dat mensen voor het doen van betalingen vast zullen houden aan fiatvaluta, stablecoins en mogelijk central bank digital currencies (CBDC’s).

Hij lichtte ook het verschil toe tussen het onderliggende motief voor het investeren in bitcoin ten opzichte van ethereum (ETH):

‘’Als je kijkt naar de mensen die bitcoin kopen, dan kopen ze het als activa. Ze kopen het niet als betaalmiddel. Degenen die ethereum kopen, kopen het als rekenplatform voor zakelijke transacties en gedecentraliseerde financiële (DeFi) diensten.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie