Crypto banen blijven populair, ondanks diepe bearmarkt

Het lijkt erop dat mensen met een achtergrond binnen de traditionele financiële sector nog altijd in grote getalen overstappen naar de cryptocurrency industrie. Dit gebeurt terwijl de crypto-markt op dit moment toch aardig diep in het rood staat. Klaarblijkelijk weerhoudt de huidige staat van de markt  mensen niet dat ze deze overstap willen maken naar de crypto-wereld.

Crypto-banen enorm populair

21Shares, een Europese aanbieder van crypto-beursfondsen, heeft onlangs bekend gemaakt dat het bedrijf zeker drie executives uit de traditionele financiële wereld aan het team heeft toegevoegd. Cointelegraph sprak met deze drie leidinggevenden en eigenlijk alle drie hadden zij dezelfde beweegredenen om de crypto industrie binnen te treden.

Het nieuwe head of France, Belgium and Luxembourg bij 21Shares, Marine Baudéan, was voorheen zeker 15 jaar lang werkzaam bij de grote Engelse bank Barclays. Volgens haar is het echter overduidelijk dat de crypto industrie de toekomst zal zijn, ondanks dat de koersen nu op een laag pitje staan.

Omdat ze tijdens haar carrière veel technologische veranderingen heeft meegemaakt, trok ze parallellen tussen crypto en de begindagen van de digitale handel:

“Ik begon mijn carrière in de elektronische handel in vastrentende waarden in 2000, toen handelaren me vertelden dat ze nooit elektronisch zouden handelen. Meer dan twintig jaar later is deze markt nu toch echt heel erg elektronisch.”

Crypto op de lange termijn

Oliver Schäfer, het nieuwe head of Germany bij 21Shares, komt bij Wall Street vandaan. Hij was meer dan 15 jaar werkzaam bij de grootste bank ter wereld, JPMorgan. Ook hij stelt dat de pijn in de markt op de korte termijn hem eigenlijk koud laat. Hij is geïnteresseerd in de potentie van de crypto-industrie op de lange termijn, en dit ziet er volgens hem uitstekend uit.

“Ik geloof in de lange termijn kans van crypto – de activaklasse groeit en staat nog maar aan het begin, dus ik richt me op de lange termijn kans versus de marktomstandigheden op korte termijn,”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie