Simon Bosch Simon Bosch
20/05/2022 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 11:40

Crypto-banen blijven sterk ondanks krimp in tech-banenmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto banen blijven populair, ondanks diepe bearmarkt

Foto: ThomsonD/Shutterstock

De afgelopen tijd was een harde voor de wereld van cryptocurrencies. De markt in zijn geheel is meer dan gehalveerd en staat nu op een waarde van ongeveer 1,3 biljoen Amerikaanse dollar. Tegelijkertijd kunnen veel techbedrijven de hoge inflatie maar met moeite bijbenen. Dat resulteert op steeds meer plekken in ontslagen. Maar bedrijven binnen de crypto-industrie weten zich sterk te houden en lijken niet mee te doen aan deze trend.

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Juist enorme vraag naar crypto experts

Dat schrijft Cryptorecruit op Twitter, een recruitmentbedrijf dat zich specifiek en uitsluitend richt op bedrijven uit de industrie voor blockchain en crypto. De recruiter schrijft dat het heeft gehoord van de grootschalige ontslagen binnen de technologiesector, maar dat de sector rondom cryptocurrencies hier juist geen last van heeft.

Het bedrijf wordt juist overspoeld met werkgevers die rap op zoek zijn naar potentiële werknemers met know-how van cryptovaluta. Het gaat dan niet alleen om bedrijven die sowieso al binnen de crypto-industrie zitten, maar bedrijven in alle sectoren zoeken naar crypto-experts. Cryptorecruit roept ook op om je aan te bieden als potentiële werkkracht. Het benadrukt dat de sector niet alleen goed betaalt, maar ook constant aan vernieuwing onderworpen is. Dat maakt het werk mentaal erg stimulerend en dat kunnen we alleen maar beamen. We zijn elke dag in staat om je weer vers nieuws over crypto voor te schotelen. De crypto-wereld is constant onderhevig aan verandering.

Advertentie

Ook in Europa grote vraag in crypto

De situatie omtrent crypto-banen geldt niet alleen voor bedrijven in de Verenigde Staten. Daar lijkt het gros van de verloren banen in de technologiesector vandaan te komen. Cointelegraph citeert Cryptorecruit’s hoofd Neil Dundon: “We zien geen krimp in het aantal vacatures, we draaien nog steeds op volle toeren.” Het bedrijf is niet alleen actief in de VS, maar ook in de regio’s Azië en Europa. De vraag is overal even hoog, verklaart Dundon.

Ook Kevin Gibson van Proof of Search beaamt dat de banenkrimp in de technologiesector niet geldt voor de crypto-tak. Hij kent twee bedrijven in de sector die mensen hebben laten gaan. Misschien komen daar de komende tijd bedrijven bij, maar hij denkt dat er genoeg bedrijven zijn die sterk genoeg zijn om deze mensen op te vangen. Veel van deze bedrijven zijn nog erg jong, en teren dus nog op durfkapitaal. Crypto-werknemers zitten dus nog wel even veilig.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie