Timo Bult Timo Bult
29/04/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 15:15

Crypto Insiders weekupdate: Bitcoin adoptie in een stroomversnelling!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: IAMSUTHICHA/Shutterstock

Het weekend staat weer voor de deur en dus blikken we in de Crypto Insiders weekupdate weer terug op het crypto nieuws van deze week. In deze weekly recap vind je flink wat adoptie nieuws omtrent Bitcoin (BTC)!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin wordt geld in Afrika

Te beginnen met het nieuws dat Nederlandse bitcoin investeerders in de top 3 zijn geëindigd van winstgevendste investeerders. Gemiddeld behaalden we $767 winst met onze crypto investeringen. En dat is dus goed voor plek 3, achter Zwitserland en Tsjechië.

En we blijven op eigen bodem. Eind mei zal namelijk Authic gelanceerd worden, een non-fungible token (NFT) marktplaats. Op dit platform zal je enkel kunst van geverifieerde kunstenaars en artiesten uit de Benelux vinden. Tevens is Authic het eerste NFT-platform dat iDEAL ondersteunt.

Qua bitcoin adoptie ging het deze week uitstekend. In de Centraal-Afrikaanse Republiek is de cryptocurrency namelijk officieel als wettig betaalmiddel geaccepteerd. Daar was eerst nog wat onduidelijkheid over. Eerst leek het erop dat het wel zo was, toen weer niet, maar uiteindelijk toch weer wel!

Advertentie

Amerikanen kunnen BTC pensioen opbouwen

In de Verenigde Staten gaat het ook goed met de adoptie van BTC. Uit onderzoek van Insider Intelligence hebben namelijk 34 miljoen Amerikanen een of meerdere cryptocurrencies in bezit. Daarnaast verwacht het onderzoeksbureau dat het daadwerkelijke gebruik van crypto als betaalmethode dit jaar met 70% zal stijgen.

Dat de Amerikanen steeds verder opwarmen voor crypto blijkt ook uit dit mooie nieuwe. Fidelity gaat namelijk bitcoin een van de investeringsopties maken in de pensioenen die het voor 23.000 bedrijven aanbiedt.

Een blik op de bitcoin koers

Uiteraard kijkt Wiebe ook deze week weer naar de bitcoin koers. Hoe staat deze er nu voor, en is er veel veranderd ten opzichte van vorige week? Bekijk de video voor een analyse!

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws, maar ben je doordeweeks vaak druk? Geen nood! Elke vrijdag blikken we terug op het belangrijkste en interessantste ontwikkelingen. Daarnaast publiceren nog een hele hoop andere interessante video’s over crypto. Abonneer je op het Crypto Insiders YouTube-kanaal en klik op het belletje.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie