Roy van Krieken Roy van Krieken
28/04/2022 18:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:15

Authic: het eerste NFT-platform waar je met iDEAL kunt betalen

icon-nft
NFT nieuws
authic_het_eerste_NFT_platform_waar_je_met_iDEAL_kan_betalen

De wereld van non-fungible tokens (NFT’s) draait vandaag de dag op volle toeren. De populariteit van NFT’s blijft alsmaar stijgen en veel mensen komen tegenwoordig zelfs voor het eerst in aanraking met de crypto-industrie middels NFT’s. Eind mei zal er een nieuw NFT-platform worden gelanceerd van Nederlandse bodem: Authic. Vergelijkbaar met het razend populaire OpenSea zal Authic voor NFT-gebruikers in de Benelux het kopen en verkopen van NFT’s een stuk gemakkelijker maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Authic NFT-marktplaats

Wouter Kloosterman, Lemar Bachtiar en Tat Luat Nguyen richtten niet lang geleden Authic op. Hun overtuiging was dat een kunstenaar leeft voor zijn of haar kunst, maar uiteraard is hier ook daadwerkelijk een zakcentje aan verdienen niet geheel onbelangrijk. Uit dit idee vloeide uiteindelijk het Authic platform; een platform exclusief voor de verkoop van NFT’s door geverifieerde kunstenaars en artiesten uit de Benelux.

verzamel_digitale_kunst
Afbeelding 1: Authic lanceert met het NFT-platform een nieuwe creatieve economie

Authic onderscheidt zich van een OpenSea door alleen hoogwaardige kunst aan te bieden. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via de website en curatoren zullen vervolgens beoordelen of een kunstenaar wordt toegelaten op het platform. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het trackrecord, de culturele relevantie en de kwaliteit van de kunst. De wereld van NFT’s staat nog in de kinderschoenen, dus het is niet onwaarschijnlijk dat andere use cases, die op dit moment nog niet of nauwelijks bestaan, vroeg of laat ook verkrijgbaar zullen zijn op Authic.

Doordat de NFT-sector nog zo nieuw is heerst er vandaag de dag op veel plekken nog een bepaald ‘Wilde Westen karakter’. Oplichting komt geregeld voor en NFT-gebruikers moeten altijd op hun hoede zijn. Bij Authic staat veiligheid hoog in het vaandel. Gebruikers hoeven op Authic dan ook niet bang te zijn om opgelicht te worden. Alle kunstenaars en artiesten worden namelijk door het team van Authic onder de loep genomen alvorens NFT’s op het platform verschijnen.

populaire_kunstwerken
Afbeelding 2: Een selectie van populaire kunstwerken op Authic
Advertentie

Betalen met iDEAL

De interesse in NFT’s is erg groot op dit moment, maar toch is het voor voor veel geïnteresseerden een behoorlijk karwei om echt de NFT-sector te betreden. Het kopen van NFT’s vereist veel stappen en voor veel mensen is alleen al het betalen met bitcoin een aanzienlijke opgave. Authic belooft dit proces te vereenvoudigen.

Authic zal door een samenwerking met BTCdirect gebruikers namelijk de mogelijkheid bieden om kinderlijk eenvoudig te betalen met iDEAL. Vrijwel elke Nederlander die zo nu en dan op het internet vertoeft heeft wel eens ooit een betaling met iDEAL gedaan. Via deze dienst zijn online betalingen doen werkelijke een fluitje van cent. Het kopen van een NFT op Authic wordt daarom voor iedereen toegankelijk.

BTCDirect faciliteert verschillende betaalsystemen op ons platform zodat mensen meteen Euro’s om kunnen zetten in ETH wat vervolgens per direct in hun Metamask wallet terecht komt. Mensen kunnen betalen met: iDeal, Sepa, VISA, Mastercard, Bancontact, Giropay, Sofort en EPS. Dit maakt de NFT-markt stukken toegankelijker voor de consument.

Het zal niet lang meer duren voordat een ieder gebruik kan maken van het nieuwe Authic-platform. De lancering zal ergens aan het einde van de maand mei plaatsvinden. Vanaf dat moment kunnen NFT-handelaren, investeerders en artiesten terecht bij een veilig, betrouwbaar en toegankelijk platform van Nederlandse bodem.

Voor mijn informatie kun je kijken op de bedrijfspagina van Authic of de website van Authic.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie