Authic

Authic is het allereerste NFT-platform van de Benelux, dat gebouwd is op de blockchain van Ethereum (ETH). Gebruikers kunnen kwalitatief hoogstaande digitale kunstwerken kopen, verkopen of verzamelen.

Authic Authic Authic Authic Authic
authic_hero
Naar Authic

Over

Authic is een van origine Nederlands platform exclusief voor de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s) van geverifieerde kunstenaars en artiesten uit de Benelux. Door alleen hoogwaardige kunst aan te bieden, onderscheidt Authic zicht van andere NFT-marktplaatsen zoals OpenSea. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via de website en middels een uitgebreid screeningsproces wordt er besloten of een kunstenaar wordt toegelaten op het platform of niet.

Navigeer snel naar …

Bouw je eigen NFT marketplaats

Lanceer digitale collecties met effectieve loyaliteitsprogramma’s

Handelsplatform van Authic

Kosten bij Authic

Klanten kunnen de whitelabel-marktplaats via een API in hun eigen website pluggen. Voor de whitelabel dienst (Authic Suite) betalen klanten een maandelijks bedrag en een commissie per verkochte NFT. Klanten hebben de keuze uit ‘Standard’, ‘Professional’ en ‘Enterprise’. Bij Standard zijn de kosten €49,00 per maand en bij Professional €399,00 per maand. Bij Enterprise zijn de kosten aangepast aan de behoeftes en geschatte transactievolumes. Het basispakket bevat het minste transactievolume (50 per maand) en de meeste commissie (10% per NFT).

Op de NFT-marktplaats van Authic geldt een fee van 10% per kunstwerk en 3% per secundaire verkoop.

authic_kosten

NFT’s kopen bij Authic

Iedereen zonder enige technische kennis van cryptocurrencies en de onderliggende blockchain-technologie kan nog steeds bij Authic terecht voor het kopen van NFT’s. Voor veel mensen blijft het kopen van NFT’s een lastig verhaal en Authic probeert dit juist zo toegankelijk mogelijk te maken. Op deze marktplaats kan je namelijk digitale kunst kopen door middel van bijvoorbeeld een creditcard of iDEAL-betaling. Om precies te zijn: mensen kunnen betalen met: iDEAL, Sepa, VISA, Mastercard, Bancontact, Giropay, Sofort en EPS. 

Uiteraard is het ook mogelijk om je wallet te verbinden en op die manier NFT’s te kopen. Zoals eerder vermeld is Authic gebouwd op de Ethereum-blockchain, waardoor je kan verbinden met je MetaMask wallet.

authic_NFT_kopen

NFT’s verkopen

Naast het kopen van NFT’s is het ook mogelijk om NFT’s te verkopen middels de marktplaats. Echter is het verkopen van NFT’s middels Authic niet voor iedereen weggelegd, aangezien je eerste de uitgebreide screeningsprocedure moet doorlopen. De prijs van een digitaal kunstwerk staat tevens vermeld in euro’s.

Authic beschikt ook over een B2B-module, waarin andere bedrijven eenvoudig en veilig een eigen marktplaats voor NFT’s op hun website kunnen brengen. Hiermee wordt het verkopen van NFT’s ook toegankelijker voor andere bedrijven.

authic_NFT_verkopen

De markt peilen

Het platform van Authic is zeer gebruiksvriendelijk ingericht waardoor je gemakkelijk de markt kunnen peilen voor jouw favoriete digitale kunstwerk. In de digitale galerie vind je werken met een prijskaartje van enkele honderden euro’s tot kunstwerken die tienduizenden euro’s waard zijn.

De focus bij Authic ligt op one of ones, wat inhoudt dat er van de meeste NFT’s die je op Authic vindt slechts een paar exemplaren beschikbaar zijn. Veel NFT’s zijn zelfs slechts in één exemplaar beschikbaar, waardoor het extreem schaars is.

authic_de_markt_peilen

Authic verificaties

Het is al eerder voorbij gekomen, maar niet iedereen kan zomaar zijn/haar digitale kunst verkopen op Authic. Bij het uitgebreide screeningsproces wordt er naar verschillende aspecten gekeken. Allereerst wordt er gekeken naar het portfolio van de artiest en de consistentie. Daarnaast heeft Authic een groot netwerk dat bestaat uit verschillende kunstenaars, fotografen en musici die worden betrokken bij het beoordelingsproces. Pas wanneer de kunstenaar door deze screening komt, wordt er in samenwerking een collectie samengesteld.  Authic waarborgt ten alle tijd hoge kwaliteit doordat uitsluitend geverifieerde kunstenaars en artiesten uit de Benelux hun NFT’s kunnen verkopen.

authic_verificaties

Is Authic betrouwbaar?

Mede door het uitgebreide screeningsproces is Authic een zeer betrouwbaar platform. Niet elke NFT kan namelijk zomaar worden verhandeld op het platform, waardoor de gebruiker niet met bijv rugpulls opgescheept kan worden. Oplichting komt geregeld voor in de NFT wereld en met Authic zijn de kansen hierop aanzienlijk verkleind. 

Daarnaast is het mogelijk om met de dagelijkse betaalmethoden, zoals iDEAL, NFT’s te kopen zonder dat je in het bezit bent van je eigen wallet. Voor mensen zonder enige kennis van de wereld van cryptocurrencies en NFT’s zit hier dan ook een stuk minder risico’s aan verbonden. Het kan voor velen namelijk nogal overweldigend zijn om een NFT aan te schaffen. Jouw eigen wallet zal dan bij Authic door een externe partij beheert worden. 

Authic maakt zich niet druk over de cycli op de NFT-markt, maar probeert zich zoveel mogelijk te focussen op de use-cases waar NFT’s geschikt voor zijn. 

authic_betrouwbaar

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Middels het onderstaande gegevens kun je terecht voor al jouw vragen omtrent het kopen of verkopen van NFT’s op Authic.

Telefoon

E-mail

Livechat

Authic livechat