Timo Bult Timo Bult
25/03/2022 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 16:08

Crypto Insiders weekupdate: Gaat bitcoin het ein-de-lijk doen?!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Thumbnail: DRN Studio/Shutterstock

Het weekend staat weer voor de deur en dus blikken we in de Crypto Insiders weekupdate terug op het crypto nieuws van deze week. In deze weekly recap van het nieuws bespreken we bier in de metaverse en de adoptie van crypto in onder andere Oekraïne, Afrika en Duitsland. Uiteraard duiken we ook in de bitcoin (BTC) koers; gaat het dan eindelijk gebeuren? Tot slot kijken we naar een opvallende stijger!

Aanstormende bitcoin halving kan aflopen in maandenlange patstelling
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bier in de metaverse, bitcoin in Duitsland

De metaverse is een digitale wereld waarin allerlei grote bedrijven tegenwoordig aanwezig zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in de metaverse. Zo heeft het Nederlandse biermerk Heineken een virtuele brouwerij geopend in Decentraland. In de bovenstaande video krijg je te zien hoe die eruitziet.

‘S Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock deed deze week weer een aantal interessante uitspraken omtrent crypto. Zo zou de oorlog in Oekraïne de adoptie van crypto kunnen versnellen. Maar, zoals Wiebe in de video benoemt, deed de gigant geen directe uitspraken over bitcoin.

Crypto en gaming gaan steeds vaker hand in hand, en dat is niet gek gezien de kansen die de twee sectoren elkaar bieden. Deze week werd bekend dat de makers achter het wereldberoemde PUBG: Battlegrounds op de Solana (SOL) blockchain gaan bouwen.

We begonnen de terugblik met bier, en eindigen hem met bierland Duitsland! Deze week werd uit onderzoek van crypto exchange KuCoin bekend dat maar liefst 7,5 miljoen Duitsers crypto hebben of erin gehandeld hebben de afgelopen periode. 41% van hen is van plan meer crypto te kopen, wat natuurlijk goed nieuws is.

Advertentie

Bitcoin koers trendommekeer?

Deze week zagen we de bitcoin koers weer een mooie stijging neerzetten. Gisteren ontstond er een nieuwe versnelling na nieuws uit Rusland. Hiermee nadert de koers nu de belangrijke weerstand bij $45.000. Kan bitcoin hier de komende dagen ein-de-lijk bovenuit breken? Dat zou groot nieuws zijn; bitcoin handelt hier namelijk al sinds begin januari onder! In de bovenstaande video werpt Wiebe een blik op de huidige koers.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws, maar ben je doordeweeks vaak druk? Geen nood! Elke vrijdag blikken we terug op het belangrijkste en interessantste ontwikkelingen. Daarnaast publiceren nog een hele hoop andere interessante video’s over crypto. Abonneer je op het Crypto Insiders YouTube-kanaal en klik op het belletje.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie