Simon Bosch Simon Bosch
18/03/2022 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 20:11

Bier in de metaverse: Heineken opent virtuele brouwerij in Decentraland!

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: PJiiiJane / Shutterstock.com

Heineken heeft onlangs nieuw bier met de naam Heineken Silver onthuld. De bierfabrikant beschrijft het als ‘een verfrissend bier met een open mindset.’ Naast het originele Heineken-bier en Heineken 0.0 is Silver het derde bier onder het moedermerk van de Nederlandse producent. Maar het blijft niet bij het ‘echte bier,’ het is namelijk ook te vinden in de metaverse.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Heineken in Decentraland

Dat schrijft Heineken in een persbericht. De Nederlandse brouwerij heeft een virtuele brouwerij geopend in Decentraland (MANA). Bepaalde delen zijn ontworpen door de bekende Spaanse straatkunstenaar J. Demsky, die de smaak van Silver op een unieke manier tot uitdrukking wilde brengen.

Normaal gesproken wordt Heinekens eigen A-gist gemaakt in speciale horizontale tanks, maar voor het metaverse-bier is de gist vervangen door A-pixels. De hop is nu Binary Coded Hop geworden. NPC (non-player character)-telers verbouwen de ‘digitale hop.’

De bierbrouwer zegt de onthulling in de metaverse te hebben gedaan omdat het een introductie met een knipoog moest zijn. “Ondanks dat de metaverse een plek is om connecties aan te gaan is bier een product waar je alleen in het echte leven optimaal van kunt genieten,” benadrukt Els Dijkhuizen, marketingdirecteur bij Heineken. De eerste gasten bezochten het evenement met de ironie van virtuele kreeft en kaviaar.

Advertentie

Te zien in Decentraland

De brouwerij is nu te bekijken in Decentraland. De brouwerij heft onder andere ‘enorme holografische bierblikken, een dansvloer en de mogelijkheid om het te proeven en om een score te geven aan de bierpixels. Je kunt er ook in relaxen, al dan niet met je vrienden.

Decentraland is een publiek virtual reality-platform die draait op het Ethereum (ETH) blockchain. Het mag dan wel een virtueel platform zijn, maar er worden al feestjes gehouden op het platform, JP Morgan is al de eerste bank in de metaverse en Samsung heeft er al een winkel. En als dit artikel dan toch over bier gaat; Heineken Silver heeft een lage bitterheid en heeft volgens de fabrikant een zachte afdronk met een alcoholpercentage van 4%.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie