Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/04/2024 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 21:36

Crypto-investeerders nemen massaal winst na Bitcoin all-time high

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inversores ven beneficios masivos tras el máximo histórico de Bitcoin

Met terugwerkende kracht kunnen we zien dat veel bitcoin (BTC) investeerders winsten hebben genomen toen de digitale munt zijn all-time high (ATH) bereikte van $73.800. Het is gedeeltelijk een verklaring voor de correctie die we op het moment ervaren.

Analisten van crypto exchange Bitfinex suggereren in hun Alpha rapport dat, ondanks de recente piek, BTC waarschijnlijk binnen een bepaald bereik zal consolideren. Dit volgt op de verkoop van voorheen inactieve voorraden door langetermijnhouders.

Verder wijzen ze op de stabiliteit van de instroom naar de spot Bitcoin ETF-markt, ondanks de uitstromen uit het Grayscale Bitcoin Trust ETF, wat de inflatoire aard van Bitcoin significant kan veranderen door dagelijks de door miners geproduceerde voorraad op te kopen.

Einde in zicht voor Grayscale’s bitcoin ETF-uitstromen, volgens CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een vergelijking met voorgaande cycli

De schaal van de momenteel verkochte inactieve BTC voorraad is kleiner vergeleken met eerdere pieken in de bullmarkt. Echter, de omvang van de gerealiseerde winsten door beide investeerdersgroepen is vergelijkbaar met die tijdens de piek van de bullmarkt in 2021.

In maart alleen al werd ongeveer $2,6 miljard aan gerealiseerde winsten genomen, met 40% daarvan afkomstig van langetermijnhouders, inclusief investeerders die hun aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust exchange-traded fund (ETF) inwisselden.

Deze toename van gerealiseerde winsten draagt bij aan zowel de liquiditeit als de volatiliteit in de markt. De Spent Output Profit Ratio (SOPR), een indicator die de agressiviteit van de winstneming meet, heeft sinds november 2023 een opwaartse trend getoond, wat duidt op een aanhoudende interesse in het realiseren van winsten.

Advertentie

Stabiele ETF stromen

Ondanks de toegenomen volatiliteit en de recente daling naar $65,500, blijven de instromen naar de spot Bitcoin ETF markt stabiel. Het duidt op een aanhoudende vraag, mogelijk genoeg om de dagelijkse door miners geproduceerde voorraad op te kopen.

De analisten van de crypto exchange benadrukken dat deze stabiele ETF stromen de marktdynamiek van Bitcoin binnenkort nog aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Zeker met de halving in het vooruitzicht die de BTC beloningen nog een halveren.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie