Crypto-leendienst Hodlnaut ontslaat 80% van personeel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-leendienst Hodlnaut ontslaat 80% van personeel

Foto: Aleksandra Sova/Shutterstock

Het lijkt erop dat wederom een crypto-leendienst in financieel zwaar weer terecht is gekomen. Hodlnaut, een crypto-leendienst dat ook crypto investeringen voor instituties aanbiedt, heeft namelijk zeker 80% van hun personeel ontslagen. Daarnaast heeft het bedrijf gerechtelijke bescherming bij de autoriteiten van Singapore aangevraagd.

Hodlnaut in de problemen

In een officieel persbericht erkent Holdnaut dat zij financieel diep in de problemen zitten. Als voornaamste reden voor deze problemen wordt gewezen naar de ondergang van het Terra (LUNA) ecosysteem. De teloorgang van Terra heeft een gigantische schokgolf door de crypto industrie heen bewogen waardoor reeds een aantal vooraanstaande crypto bedrijven ten onder zijn gegaan.

De ondergang van Terra in combinatie met de algehele trend van de markt heeft ervoor gezorgd dat er een liquiditeitscrisis bij Holdnaut is ontstaan. In andere woorden: het geld is op. Daarom hebben ze er bij Hodlnaut voor gekozen om de hulp van de overheid in Singapore in te schakelen.

Dat houdt in dat een rechter in Singapore een manager zal toewijzen aan Hodlnaut die verantwoordelijk gesteld zal worden voor het nakijken van alle financiële aspecten bij het bedrijf als laatste optie om een totaal faillissement van het bedrijf te voorkomen.

Dit gerechtelijk beheer zal het bedrijf ook in staat stellen om een herstelplan uit te voeren en het bedrijf mogelijk te rehabiliteren. De verklaring van het bedrijf merkte op dat het van plan is om de verhouding tussen activa en schulden te herstellen tot 1:1 om gebruikers netjes de mogelijkheid te geven hun geldmiddelen in cryptocurrencies op te nemen.

Crypto-leendienst Celsius

Holdnaut is niet bepaald de eerste crypto-leendienst die niet of nauwelijks het hoofd boven water wist te houden. Het bekendste voorbeeld van een vergelijkbaar bedrijf is Celsius. Celsius werd niet lang geleden failliet verklaard omdat zij net als Hodlnaut onder meer een grote blootstelling hadden aan Terra. 

Ook andere grote namen, zoals Voyager Digital, zijn inmiddels zo goed als verleden tijd. Aangezien de crypto markt nog niet lijkt te herstellen op korte termijn is de kans groot dat er nog meer crypto bedrijven zullen volgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie