Ivo Melchers Ivo Melchers
09/03/2024 08:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2024 11:05

Crypto Ontbijt: Bitcoin mijlpaal BlackRock, Ethereum ETF nieuws & meer

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin mijlpaal BlackRock, Ethereum ETF nieuws & meer

Foto: Isabelle OHara/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC-bezit BlackRock nu groter dan MicroStrategy

BlackRock heeft sinds gisteren meer bitcoins in bezit dan MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) houder ter wereld.

MicroStrategy, een Amerikaanse softwareleverancier, was in 2020 het allereerste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin op de balans zette en heeft sindsdien een vermogen van 193.000 BTC opgebouwd.

BlackRock kreeg op 10 januari toestemming om een dag later zijn spot Exchange-Traded Fund (ETF) voor bitcoin te lanceren. In ongeveer twee maanden tijd heeft het een bezit van meer dan 196.000 BTC opgebouwd, waarmee MicroStrategy wat dat betreft is overtroffen.

Advertentie

Ethereum ETF meeting

Terwijl bitcoin spot ETF’s momenteel de show stelen, liggen verschillende aanvragen voor dergelijke beursfondsen voor ethereum (ETH) al een tijdje op de tafel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale is een van de partijen die een ethereum spot ETF wil lanceren. Afgelopen woensdag hebben Grayscale en de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase om de tafel gezeten met de toezichthouder om te praten over hun aanvraag.

In de race om goedkeuring voor bitcoin ETF’s hadden de gegadigden ook geregeld gesprekken met de financiële waakhond, en dus wordt het nieuws positief ontvangen in de crypto-community.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas is echter ietwat minder optimistisch. Op sociale mediaplatform X gaf hij aan dat er geen opmerkingen zijn gegeven naar aanleiding van de meeting, ‘’wat geen goed teken is omdat we voorbij zijn aan het moment waarop ze opmerkingen gaven over BTC ETF’s’’.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum netwerkkosten stijgen hard

De vergoedingen op het Ethereum (ETH) netwerk zijn fors gestegen de afgelopen tijd. De layer-1 blockchain is enorm drukbezocht dankzij de hype die gaande is rondom memecoins. Als gevolg dienen gebruikers meer te betalen om transacties erdoorheen te drukken. De gemiddelde transactiekosten zijn de afgelopen week gestegen tot een piek van 28 dollar.

Bovendien hebben de inkomsten van het Ethereum netwerk uit netwerkkosten deze week de 193 miljoen dollar bereikt, het hoogste cijfer sinds mei 2022.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie