Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2024 08:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 08:59

Crypto ontbijt: BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto millonario se hizo rico tras arriesgada jugada, 'gracias Elon Musk'

Foto: katjen/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin en crypto koersen maken stuiter

Deze week maakte de cryptomarkt een forse daling, maar vandaag kan de markt even op adem komen. Veel koersen konden gisterenavond een sterke stijging maken waardoor meerdere grote munten ruim 10% in de plus staan vandaag.

Dat is echter nog geen compleet herstel van de dalingen deze week. Ondanks de stijging van meer dan 10%, staan de meeste munten alsnog meer dan 10% in de min ten opzichte van een week geleden.

BTC halving nog 1 maand te gaan

Volgens meerdere tellingen is het nu ongeveer nog een maand tot de volgende halving van bitcoin (BTC). Deze tellingen zijn gebaseerd op schattingen, aangezien niet elk block in de blockchain van bitcoin even snel wordt verwerkt.

Naar verwachting zal mogelijk op 20 april de volgende halving plaatsvinden. De halving kan van grote invloed zijn op de koers, aangezien de uitgifte van BTC op dat moment wordt gehalveerd.

Dat de halving toevallig op ‘4/20’ kan plaatsvinden maakt het plaatje compleet.

Derde dag op rij uitstroom bij bitcoin-ETF’s

Het is helaas geen goede week voor de nieuwe bitcoin-ETF’s. Gisteren zagen de beursfondsen voor de derde dag op rij een flinke netto uitstroom.

Op maandag kwam de netto uitstroom op $154,3 miljoen uit. Op dinsdag zagen de fondsen een recorduitstroom van $326,2 miljoen. Gisteren kwam de uitstroom op $261,5 miljoen uit. Dat is de tweede hoogste uitstroom in een dag voor de ETF’s.

Dat komt niet alleen door een hoge uitstroom bij Grayscale, maar ook door een opvallend lage instroom naar de andere fondsen, waaronder die van BlackRock.

Gaat de SEC toch ethereum als ‘effect’ classificeren?

Dan hebben we nog wat opvallend nieuws over ethereum (ETH). Naar verluidt is de Amerikaanse toezichthouder momenteel een onderzoek gestart naar de Ethereum Foundation.

De Securities and Exchange Commission zou volgens geruchten mogelijk van plan zijn om ETH toch als security, of effect, te willen kwalificeren.

Dat kan de goedkeuring van een ethereum spot-ETF in de weg staan, al was de hoop hierop in de afgelopen dagen sterk afgenomen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie