Ivo Melchers Ivo Melchers
09/04/2024 09:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 09:09

Crypto Ontbijt: dramatische bitcoin ETF-dag, prijsrecord TON en meer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: dramatische bitcoin ETF-dag, prijsrecord TON en meer

Foto: rblfmr/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja
Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja

Bitcoin ETF’s verliezen $223,8 miljoen

De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een bijzonder slechte dag achter de rug. Gisteren verloren de elf fondsen tezamen een totaalbedrag van $223,8 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Het markeert een van de slechtste dagen voor de bitcoin ETF’s sinds de massa-lancering op 11 januari. Uitsluitend op 19 en 20 maart verloren de fondsen meer kapitaal, namelijk respectievelijk $326,2 miljoen en $263,9 miljoen.

Grayscale’s GBTC was, zoals gewoonlijk, de enige met netto-uitstromen. Het fonds is gisteren met $303,3 miljoen gekrompen. De andere fondsen haalden bovendien merkwaardig weinig kapitaal binnen. BlackRock beleefde zijn op-één-na slechtste dag tot dusver, met een netto-instroom van $21,3 miljoen.

Opmerkelijk is dat de bitcoin koers gisteren juist hard de lucht in is geschoten, tot ver boven de $72.000. 

Advertentie

Toncoin steelt de show, bereikt nieuwe recordprijs

Veruit de meeste cryptomunten kleuren vandaag groen. Toncoin (TON) steekt echter met kop en schouders boven de rest uit, met een indrukwekkende stijging van bijna 26% tot een nieuwe all-time high.

De altcoin heeft de afgelopen weken een gigantisch momentum te pakken, onder andere veroorzaakt door de integratie van The Open Network voor betalingen en inkomstendeling van advertenties.

De nieuwe prijsexplosie heeft onder andere te maken met een integratie met kunstmatige intelligentie, ofwel AI. The Open Network heeft een deal gesloten met biometrisch technologiebedrijf HumanCode AI voor een stimuleringsprogramma ter waarde van $5 miljoen in TON, bedoeld voor deelnemers die zich inschrijven in hun handpalm-scan gebaseerde “proof-of-personhood” systeem.

Daarnaast werd gisteren bekend dat The Open Network, in samenwerking met Hashkey en Oyster Labs, een eigen smartphone op de markt zal brengen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC stelt besluit voor bitcoin ETF’s optiehandandel uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren haar beslissing uitgesteld over de vraag of het de New York Stock Exchange (NYSE) toestemming zal geven voor het aanbieden van optiehandel op bitcoin spot ETF’s. 

Volgens de indiening van 8 april zal de vertraging van de toezichthouder de optiehandel beïnvloeden op de Bitwise Bitcoin ETF (BITB), de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en elke andere trust die BTC aanhoudt op de NYSE.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie