Timo Bult Timo Bult
16/04/2024 08:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 08:05

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, 'cryptowallets niet veilig' en meer

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het crypto nieuws staat nooit stil, en dus ook niet ’s nachts. Daarom zetten we in het Crypto Ontbijt de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen nacht voor je op een rij. Het belangrijkste nieuws gaat vooral iPhone-gebruikers aan; er is een kwetsbaarheid ontdekt waardoor cryptowallets niet veilig zijn.

Nieuwe controversiële ‘bitcoin-bank’ krijgt steeds meer vorm
Nieuwe controversiële 'bitcoin-bank' krijgt steeds meer vorm

Crypto-walletprovider: Schakel iMessages nu uit

Trust Wallet, een bekende walletprovider, deelde gisteravond een zorgwekkende waarschuwing. Onderzoekers van het bedrijf hebben namelijk “geloofwaardige informatie over een risicovolle zero-day-exploit gericht op iMessage op het Dark Web” ontdekt.

De exploit zou hackers ertoe in staat stellen iPhones te infiltreren via iMessages. Hiervoor is het niet nodig voor een nietsvermoedend slachtoffer om op een link te klikken.

Het gat in de beveiliging van iPhones zal naar verwachting voornamelijk misbruikt worden om mensen met veel crypto aan te vallen. Op het darkweb wordt de exploit verkocht voor 2 miljoen dollar.

Desalniettemin geeft Trust Wallet het dringende advies:

“Aanbevolen actie om jezelf te beschermen tegen deze iMessage-exploit; schakel iMessages zo snel mogelijk uit totdat Apple dit herstelt.

Navigeer naar Instellingen -> Berichten -> schakel iMessage uit. Volg deze voorzorgsmaatregel totdat Apple een beveiligingspatch uitbrengt.”

De waarschuwing geldt overigens niet enkel voor Trust Wallet-gebruikers; alle crypto wallets waarvan de private key op een iPhone staat opgeslagen lopen gevaar.

Advertentie

Stokoude bitcoin whale komt plotseling tot leven, verplaatst miljoenen aan bitcoins

Hoe bitcoin whales (wallets met veel BTC in bezit) zich gedragen, blijft interessant voor traders en analisten om te analyseren. Extra interessant zijn de acties van whales die al jarenlang niets met hun BTC doen en dan toch plotseling weer een transactie uitvoeren.

Gisteravond werd zo’n whale plotseling weer wakker. De wallet in kwestie deed al 14 jaar helemaal niets met zijn of haar 50 BTC, maar gisteren stuurde de persoon de 50 bitcoins uit het niets naar crypto exchange Coinbase. De aanname is dat de crypto daar vervolgens verkocht is, of verkocht zal worden.

Het gaat waarschijnlijk om een miner die de bitcoins in 2010 heeft gemined. In die periode was bitcoin slechts enkele centen waard. Met de huidige waarde van 3,2 miljoen dollar bleek het een goede zet te zijn geweest om de crypto stevig vast te houden!

Crypto Ontbijt: Powell drukt Bitcoin, Terra betaalt $4,5 miljard boete & meer
Crypto Ontbijt: Powell drukt Bitcoin, Terra betaalt $4,5 miljard boete & meer

Bitcoin ETF update: Kleine uitstroom te midden van zorgen

Tot slot werpen we een korte blik op de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Gisteren was er een negatieve kapitaalstroom te zien. Netto stroomde er 36,7 miljoen dollar weg uit de fondsen. Daarbij moet gezegd worden dat het fonds van Grayscale de grootste oorzaak voor de negatieve cijfers was.

Bij Grayscale stroomde namelijk 110,1 miljoen dollar weg. Het fonds van ’s werelds grootste vermogensbeheerder zag daarentegen juist 73,4 miljoen dollar binnenkomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie