Timo Bult Timo Bult
16/04/2024 08:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 08:05

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, 'cryptowallets niet veilig' en meer

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het crypto nieuws staat nooit stil, en dus ook niet ’s nachts. Daarom zetten we in het Crypto Ontbijt de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen nacht voor je op een rij. Het belangrijkste nieuws gaat vooral iPhone-gebruikers aan; er is een kwetsbaarheid ontdekt waardoor cryptowallets niet veilig zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto-walletprovider: Schakel iMessages nu uit

Trust Wallet, een bekende walletprovider, deelde gisteravond een zorgwekkende waarschuwing. Onderzoekers van het bedrijf hebben namelijk “geloofwaardige informatie over een risicovolle zero-day-exploit gericht op iMessage op het Dark Web” ontdekt.

De exploit zou hackers ertoe in staat stellen iPhones te infiltreren via iMessages. Hiervoor is het niet nodig voor een nietsvermoedend slachtoffer om op een link te klikken.

Het gat in de beveiliging van iPhones zal naar verwachting voornamelijk misbruikt worden om mensen met veel crypto aan te vallen. Op het darkweb wordt de exploit verkocht voor 2 miljoen dollar.

Desalniettemin geeft Trust Wallet het dringende advies:

“Aanbevolen actie om jezelf te beschermen tegen deze iMessage-exploit; schakel iMessages zo snel mogelijk uit totdat Apple dit herstelt.

Navigeer naar Instellingen -> Berichten -> schakel iMessage uit. Volg deze voorzorgsmaatregel totdat Apple een beveiligingspatch uitbrengt.”

De waarschuwing geldt overigens niet enkel voor Trust Wallet-gebruikers; alle crypto wallets waarvan de private key op een iPhone staat opgeslagen lopen gevaar.

Advertentie

Stokoude bitcoin whale komt plotseling tot leven, verplaatst miljoenen aan bitcoins

Hoe bitcoin whales (wallets met veel BTC in bezit) zich gedragen, blijft interessant voor traders en analisten om te analyseren. Extra interessant zijn de acties van whales die al jarenlang niets met hun BTC doen en dan toch plotseling weer een transactie uitvoeren.

Gisteravond werd zo’n whale plotseling weer wakker. De wallet in kwestie deed al 14 jaar helemaal niets met zijn of haar 50 BTC, maar gisteren stuurde de persoon de 50 bitcoins uit het niets naar crypto exchange Coinbase. De aanname is dat de crypto daar vervolgens verkocht is, of verkocht zal worden.

Het gaat waarschijnlijk om een miner die de bitcoins in 2010 heeft gemined. In die periode was bitcoin slechts enkele centen waard. Met de huidige waarde van 3,2 miljoen dollar bleek het een goede zet te zijn geweest om de crypto stevig vast te houden!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF update: Kleine uitstroom te midden van zorgen

Tot slot werpen we een korte blik op de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Gisteren was er een negatieve kapitaalstroom te zien. Netto stroomde er 36,7 miljoen dollar weg uit de fondsen. Daarbij moet gezegd worden dat het fonds van Grayscale de grootste oorzaak voor de negatieve cijfers was.

Bij Grayscale stroomde namelijk 110,1 miljoen dollar weg. Het fonds van ’s werelds grootste vermogensbeheerder zag daarentegen juist 73,4 miljoen dollar binnenkomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie