Timo Bult Timo Bult
06/12/2022 04:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 14:46

Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

Nieuws
Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de CEO van Bitvavo, de oprichter van Ethereum (ETH) met een belangrijk advies en nog een spannende bitcoin koersverwachting.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer

Bitvavo blijft ook in cryptowinter gewoon groeien

Met de situatie bij FTX en andere exchanges is het begrijpelijk als je als bitcoin-investeerder niet zo goed weet waar je nou veilig bent. FTX investeerde de tegoeden van zijn klanten ergens anders in en dat zorgde uiteindelijk voor grote problemen. Maar het Nederlandse Bitvavo heeft zijn zaakjes goed op orde.

Gisteren viel te lezen dat de CEO van het handelsplatform, Mark Nuvelstijn, vertrouwen heeft in de toekomst. Het stelde in gesprek met Quote dat het platform “gestaag blijft doorgroeien” en dat als de markt jarenlang op deze voet doorzet het voor Bitvavo “helemaal prima” is.

Advertentie

Ethereum-oprichter: focus je op technologie

Verder was in het ethereum nieuws te lezen dat een van de oprichters van het netwerk, Vitalik Buterin, een goed advies heeft. Dit advies is gericht aan mensen die op het punt staan de handdoek in de ring te gooien door de aanhoudende cryptowinter en kwaadwillende personen die er met geld van andere vandoor gaan.

“Ik kan je adviseren meer afstand te nemen van de handel- en investeringskringen, en je meer op de technologie en applicatie-ecosystemen te richten,” aldus Buterin in reactie op CoinMamba. Laatstgenoemde zei in een eerdere tweet na 9 jaar “best wel uitgeput” te zijn door alle oplichters en fraudeurs in crypto, wat natuurlijk begrijpelijk is.

Cryptobeleggers kopen legendarische Dogecoin en Shiba inu meme

Bitcoin naar $5.000? Het is een realistisch scenario

Zoals je weet staan de koersen er slecht voor. Zo slecht zelfs dat de Amerikaanse bank Standard Chartered het realistisch acht dat bitcoin naar $5.000 zakt. Het publiceerde een lijst met scenario’s om rekening mee te houden, dingen die momenteel veelal worden afgedaan als erg onwaarschijnlijk. Wel benadrukt de bank dat het een scenario is dat niet per se uit hoeft te komen maar dat het wel een scenario is dat nog altijd mogelijk blijft.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie