Timo Bult Timo Bult
09/12/2022 05:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 05:04

Crypto recap 08-12: Bitcoin groeit in Brazilië, wint Oranje van Argentinië?

Nieuws
Crypto recap 08-12: Bitcoin groeit in Brazilië, wint Oranje van Argentinië?

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws van gisteren voor je op een rij. In deze editie komen Oranje, Noord-Korea en Brazilië voorbij.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project

Crypto van Argentijns voetbalteam in het rood, gaat Oranje winnen?

Vandaag zal iedereen om 20:00 aan de buis gekluisterd zitten. Dan neemt Oranje het op tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Nu is het zo dat Argentinië zijn eigen crypto heeft; de Argentine Football Association Fan Token (ARG). Kan de prijs een indicatie geven voor of we gaan winnen of niet?

De token staat al sinds het begin van het WK flink in de min. Veel wijzer worden we er dus niet van. Kijken we naar de crypto gokmarkten, zoals Polymarket, dan zien we dat de gokkers op dat platform geen al te grote hoop hebben voor Oranje. Volgens dat platform heeft Brazilië namelijk de grootste kans, van 36%, om het WK te winnen. Argentinië is ook een van de favorieten met een kans van 13%. En wij? Wij hebben maar een kans van 7%. Niet al te best dus!

Advertentie

Noord-Koreanen hebben het gemunt op jouw bitcoins

Verder was te lezen dat de Noord-Koreaanse hackergroep Lazarus weer een nieuwe manier heeft om apparaten van nietsvermoedende slachtoffers te infecteren met een virus. Volgens Microsoft zou het virus op Telegram middels een Excel-bestand malware verspreiden.

De spionagesoftware zou de hackers de mogelijkheid geven om het slachtoffer te bespioneren. Zodoende kunnen zij bijvoorbeeld private keys stelen en dus ervandoor gaan met de bitcoin (BTC) van een slachtoffer. Let dus goed op en download geen bestanden die je niet vertrouwt!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

41.000 Braziliaanse bedrijven gebruiken bitcoin

Tenslotte wat positief adoptienieuws uit Brazilië, een van de mogelijke tegenstanders mocht Oranje doorgaan naar de halve finale. Daar zouden inmiddels 41.817 bedrijven transacties hebben gedaan met crypto. Daarbij is een duidelijke groei waar te nemen. Waar het in augustus nog om 37.741 bedrijven ging, steeg dat in september naar 40.161 en staat de teller inmiddels op 41.817 bedrijven.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie