Simon Bosch Simon Bosch
04/06/2023 19:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:23

Crypto Rewind 22: Bitcoin schatzoeken en paniek door China

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind 22: Bitcoin schatzoeken en paniek door China

Foto: AJSTUDIO PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com

Vorige week stond in het teken van een aantal crypto exchanges die de deuren sloten en van de nasleep de problemen bij hardware wallet-fabrikant Ledger. Ondertussen bleven de koersen van veel cryptocurrencies relatief afgekoeld, en deze week was dat niet anders. Toch was er ook een hoop positief crypto nieuws, je zou het zelfs hype kunnen noemen.

Nederlander loopt bitcoin miljoenen mis, ‘onbetaalbare herinnering’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De ene bitcoin satoshi is de andere niet

De bitcoin prijs is deze week niet gestegen. Sterker nog, alhoewel de koers het patroon waar het al sinds maart in zit niet heeft verbroken, is de prijs zelfs iets gedaald tot op het moment van schrijven 27.200 dollar. Toch is er nog hoop. De voormalig institutionele investeerder PlanB denkt dat bitcoin (BTC) in een bullmarkt zit als de koers boven de 29.500 dollar uit komt. Dat is namelijk een speciaal resistance-niveau die gevormd is door on-chain transacties.

Ondertussen gaat de rest van de markt vrolijk door met het erop nastreven van bizarre tactieken. Zo bleek deze week dat de ene satoshi de andere niet is, en in zeldzame gevallen zelfs meer waard kan zijn dan een hele bitcoin.

De zogenaamde ‘sat hunters’ streven ernaar om deze zeldzame eenheden van BTC uit aanschafbare coins te vissen. Geen zorgen, los van deze speciale sats is 1 BTC nog steeds 1 BTC waard, ook als de zeldzame sats eruit gevist worden.

Advertentie

Ripple naar 250 dollar?

De prijzen van bitcoin en veel grote altcoins hebben deze week dus weinig gedaan, maar de prijs van XRP is deze week juist met ongeveer 10% gestegen. Daarmee was het één van de weinige groene munten. Dat lijkt voor een deel te komen doordat de netwerkactiviteit deze week een nieuw record heeft behaald.

John Deaton, een populaire advocaat uit de achterban van Ripple, denkt dat er Fear Of Missing Out (FOMO) gaat ontstaan als de koers de grens van 2 dollar doorbreekt. Er lijkt op dit moment ook al enige FOMO te zijn, het gerucht ging namelijk dat de koers wel eens 250 dollar zou kunnen halen.

4 rechtszaken die de toekomst van crypto kunnen beïnvloeden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Coinbase pleidooi overheid VS

Ondertussen vecht Coinbase nog steeds voor goede crypto-regulatie in de Verenigde Staten. In een pleidooi schreef Brian Armstrong, de CEO van het handelsplatform, namelijk over hoe beleidsmakers in de VS innovatie in de VS belemmeren, en zelfs China extra macht geven. China lijkt namelijk steeds meer open te staan voor crypto en blockchain.

Zo wint de memecoin Floki Inu naar verluidt aan populariteit in China. Deze token zou gebruikt worden voor de nieuwe videogame Valhalla. Ondertussen is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nog steeds in rechtszaken verwikkeld met Amerikaanse bedrijven die zich juist aan de regels lijken te willen houden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie