Ivo Melchers Ivo Melchers
31/05/2023 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 09:30

Ripple netwerkactiviteit stijgt tot nieuwe recordhoogtes

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Shutterstock/Daboost

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat Ripple (XRP) voor het eerst in 6 weken weer tot boven de psychologische grens van $0,50 was gestegen. Op het moment van schrijven is de koers echter weer iets gedaald en zit het verwikkeld in een ware strijd met deze belangrijke weerstand. Het XRP netwerk heeft de afgelopen dagen tevens zijn tweede en derde grootste pieken in adresactiviteit in de gehele geschiedenis beleeft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP netwerk drukbezocht

Op 30 mei liet het blockchain-analysebedrijf Santiment op Twitter weten dat er wellicht een nieuwe stijging in de Ripple koers aan zit te komen. Dit heeft te maken met de enorme pieken in activiteit op het netwerk.

Op 27 mei waren er ongeveer 490.000 adressen actief op het netwerk, wat tevens de op een na drukbezochtste dag was in de gehele geschiedenis van Ripple. Een dag later werd er wederom een enorme piek geregistreerd, slechts twee en een halve maand na de hoogste piek in adresactiviteit ooit. Deze piek ging destijds vooraf aan een prijsstijging van 45 procent binnen een periode van 10 dagen.

Santiment zei het volgende over een mogelijke koersstijging:

‘’Er is een milde ontkoppeling van +4% ontstaan tussen XRP en het altcoin-pakket, en als de geschiedenis zich herhaalt van de activiteitspiek van 18 maart, kan het meer zijn.’’

Advertentie

Einde Ripple rechtszaak nabij?

Ripple zit inmiddels al twee en een half jaar verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar in het Ripple nieuws overheerst momenteel het gevoel dat deze hevige strijd spoedig ten einde zal komen.

Zo kon je vorige week nog lezen dat Jeremey Hogan, een van de populairste advocaten uit Ripple’s achterban, een patroon herkende waarin de rechter Analisa Torres elke negen weken een grote beslissing maakt in de zaak. Op basis hiervan zou je kunnen stellen dat de volgende grote beslissing, het oordeel, halverwege juli zou kunnen komen.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zei onlangs ook al dat een uitspraak mogelijk binnen enkele weken zou kunnen vallen. Deze verwachting heeft onder andere te maken met het feit dat het proces in een stroomversnelling is geraakt na enkele interessante ontwikkelingen.

Zo oordeelde de rechter dat de Hinman documenten niet verzegeld zullen worden. Deze documenten hebben betrekking op de toespraak van voormalig SEC-functionaris William Hinman in 2018 waarin hij stelde dat ethereum (ETH) geen security is. Begin juni zullen deze documenten, die een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de uiteindelijke uitspraak, openbaar worden gemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie