Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2023 09:47 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 09:47

XRP schiet ervandoor terwijl crypto markt alweer afkoelt

Nieuws
XRP schiet ervandoor terwijl crypto markt alweer afkoelt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De crypto markt koelt alweer af na de flinke opleving gedurende het weekend. Is dit een pauze en maakt de markt zich klaar voor de volgende stijging of is de rally alweer voorbij? De markt blijft zeer onzeker, ondanks dat een deal bereikt is omtrent het Amerikaanse schuldenplafond. Toch lijken veel koersen support te vinden en hebben we hebben we enkele flinke stijgers vandaag onder de altcoins  De totale marktkapitalisatie zakt echter alsnog met 0,1% naar $1,207 biljoen.

Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd
Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd

Bitcoin terug onder $28.000

Bitcoin (BTC) tikte na de opleving een piek van $28.450 aan, maar het is mogelijk een lower high en de koers zakte daarna gelijk weer terug onder $28.000. Toch vond bitcoin support rond de $27.600, een belangrijk niveau om het momentum omhoog door te zetten. Echter lijkt de koers vanochtend moeite te hebben om door $27.800 te breken en zijn er zorgen omtrent de lage liquiditeit. Bitcoin staat vandaag 0,3% in de min.

Advertentie

Ethereum terug boven $1.900

Ethereum (ETH) steeg in het weekend iets sterker en kwam kort boven $1.920 uit. De koers leek vervolgens support te vinden op $1.900, maar zakt er gisteren toch doorheen en dipte naar $1.870. Vervolgens kon ether herstellen, maar de $1.900 leek even terug omgeslagen te zijn in weerstand. Toch lijkt ETH er momenteel doorheen te breken. Met $1.905 staat ETH vandaag 0,2% in de plus.

Solana (SOL) koers op kantelpunt: ETF-nieuws belooft uitbraak
Solana (SOL) koers op kantelpunt: ETF-nieuws belooft uitbraak

XRP terug boven $0,5

Polygon (MATIC) heeft het vandaag het zwaarst uit de top 10 en zakt met 2,1% terug naar $0,91. Tron (TRX) daalt iets minder hardm maar zakt alsnog met 1,2% naar $0,076. Dogecoin (DOGE) maakte vanochtend een kleine duik en staat met $0,073 zo’n 0,8% in de min. BNB, een exchange coin net als Bitget’s BGB, maakte eerst nog een kleine stijging voordat de koers daalde en staat daarom met $313 vandaag slechts 0,4% in de min.

Polkadot (DOT) staat daarentegen net in de plus en stijgt met 0,4% naar $5,5. Cardano (ADA) staat 0,6% in de plus en schommelt momenteel rond de $0,38. Solana (SOL) maakte afgelopen nacht nog een flinke piek en staat met $21 ongeveer 1% in de plus vandaag.

Tot slot hebben we uit de top 10 nog ripple (XRP). XRP begon gisterenavond sterk te stijgen waardoor de koers vanochtend weer voor het eerst in zes weken boven $0,5 uitkomt. Met een prijs van $0,501 staat XRP momenteel 4,7% in de plus.

Bitcoin enthousiasme verdwenen: implicaties voor de markt uitgelegd
Bitcoin enthousiasme verdwenen: implicaties voor de markt uitgelegd

Optimism hardste daler crypto top 100

Alhoewel het weer relatief rustig is op de markt hebben we een aantal koersen die met 3% of meer dalen. Zo staan gala (GALA), neo (NEO), sui (SUI), huobi (HT), fantom (FTM), render (RNDR) en casper (CSPR allemaal zo’n 3% in de min. Conflux (CFX) daalt al met bijna 4% en pepe (PEPE) zelfs met bijna 6%. Optimism (OP) is echter de grootste verliezer uit de top 100 vandaag en zakt met 6,5% naar $1,52.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Lido en iota hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we ongeveer net zo veel koersen vandaag in de top 100 die wel groen kleuren. Filecoin (FIL) stijgt met bijna 3% en quant (QNT) en bitcoin sv (BSV) met bijna 4%. Lido (LDO) staat vandaag al 4,5% in de plus en stijgt naar $2,22.

De grote winnaar van de dag uit de top 100 is iota (MIOTA). De koers van MIOTA schoot hard omhoog gedurende nacht en tikte een piek aan van $0,2265. Momenteel probeert de koers grip te vinden op de $0,22 en staat daarmee 7% in de plus vandaag.

Bitcoin koers steunt op $56.000 nu miners minder verkopen
Bitcoin koers steunt op $56.000 nu miners minder verkopen

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie