Kevin Schijven Kevin Schijven
31/05/2023 10:29 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 10:29

Rode crypto markt: waarom XRP en deze munten toch stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt ving vanochtend weer een forse klap en heeft nog niet hiervan kunnen herstellen. Op enkele koersen na kleurt weer de gehele top 100 grootste altcoins rood.

Zoals gewoonlijk, slaat hiermee het marktsentiment snel om. Crypto blijft dan ook nog altijd een zeer wispelturige markt, vooral in deze periode van macro-economische onzekerheid en lage volumes. Met een daling van bijna 2% komt de totale marktkapitalisatie terug op $1,185 biljoen uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers terug naar $27.000

Bitcoin (BTC) krijgt onder de grootste munten een van de hardste klappen. De koers dipte zelfs kort onder $27.000 vanochtend en zoekt momenteel support op rond $27.100. Als dit echter niet lukt, dan vrezen inmiddels veel analisten dat bitcoin verder zal dalen. Een behoorlijk ander sentiment dan enkele dagen geleden. Bitcoin staat met een prijs van $27.110 vandaag 2,7% in de min.

Advertentie

Ethereum koers terug onder $1.900

Ethereum (ETH) zakt ook weer flink, maar net iets minder hard. ETH dipte kort naar $1.855 en herstelde iets, maar lijkt moeite nu te hebben om boven de $1.870 uit te komen. Met een prijs van $1.868 staat ETH vandaag 2% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Polkadot hardste daler rode crypto top 10

Tron (TRX) houdt iets sterker stand maar zakt alsnog met 1,1% naar $0,0755. Solana (SOL) zakt al met 1,3% naar $20,7. Cardano (ADA) lukte niet om $0,38 te heroveren en zakt met 1,6% naar $0,375. Dogecoin (DOGE) lijkt vooralsnog support te vinden rond $0,0715 maar staat al 1,8% in de min.

Binance coin (BNB) zakt met 2% naar $307,5. Polygon (MATIC) verliest maar liefst 2,4% van zijn waarde en komt op $0,89 uit. Polkadot (DOT) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 10 altcoins en zakt met 3,1% naar $5,33.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP enige groene uitzondering in top 10

Toch hebben we nog een uitzondering in de top 10 en dat is wederom ripple (XRP). Spanning omtrent de rechtszaak lijkt voor een toename aan activiteit te zorgen waardoor de koers enigszins loskoppelde van de markt. XRP steeg in eerste instantie naar $0,529, maar zakt vanochtend toch mee. Desondanks staat XRP met $0,507 vandaag 1,2% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pepe en iota hardste dalers crypto top 100

De top 100 wordt echter gevuld met een groot aantal harde dalers. Curve (CRV), stacks (STX), neo (NEO), mina (MINA), bitcoin sv (BSV) en injective (INJ) staan allemaal ongeveer 5% in de min. Arbitrum (ARB) en lido (LDO) staan al bijna 6% in het rood.

Voor sui (SUI), conflux (CFX) en optimism (OP) is dat 7%. Kava (KAVA) daalt zelfs met 8% en pepe (PEPE) met ruim 9%. Iota (MIOTA) is echter de grootste verliezer van de dag, maar steeg de afgelopen dagen nog hard. MIOTA dipt nu echter onder $0,2 waardoor koers bijna 10% in de min staat.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Quant, graph en xdc hardste stijgers crypto top 100

Tot slot hebben we nog enkele uitzonderingen die voorzichtig groen kleuren. Quant (QNT) stijgt met 2,1% naar $115. The graph (GRT) stijgt met 2,2% naar $0,13.

Momenteel stijgt XDC network (XDC) flink en dat heeft mogelijk met het onderstaande nieuws te maken. XDC staat op het punt om de $0,032 te testen en staat daarmee 2,6% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie