Kevin Schijven Kevin Schijven
31/05/2023 10:29 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 10:29

Rode crypto markt: waarom XRP en deze munten toch stijgen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin & altcoins dalen, angst & verkoopdruk stijgen

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt ving vanochtend weer een forse klap en heeft nog niet hiervan kunnen herstellen. Op enkele koersen na kleurt weer de gehele top 100 grootste altcoins rood.

Zoals gewoonlijk, slaat hiermee het marktsentiment snel om. Crypto blijft dan ook nog altijd een zeer wispelturige markt, vooral in deze periode van macro-economische onzekerheid en lage volumes. Met een daling van bijna 2% komt de totale marktkapitalisatie terug op $1,185 biljoen uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers terug naar $27.000

Bitcoin (BTC) krijgt onder de grootste munten een van de hardste klappen. De koers dipte zelfs kort onder $27.000 vanochtend en zoekt momenteel support op rond $27.100. Als dit echter niet lukt, dan vrezen inmiddels veel analisten dat bitcoin verder zal dalen. Een behoorlijk ander sentiment dan enkele dagen geleden. Bitcoin staat met een prijs van $27.110 vandaag 2,7% in de min.

Advertentie

Ethereum koers terug onder $1.900

Ethereum (ETH) zakt ook weer flink, maar net iets minder hard. ETH dipte kort naar $1.855 en herstelde iets, maar lijkt moeite nu te hebben om boven de $1.870 uit te komen. Met een prijs van $1.868 staat ETH vandaag 2% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Polkadot hardste daler rode crypto top 10

Tron (TRX) houdt iets sterker stand maar zakt alsnog met 1,1% naar $0,0755. Solana (SOL) zakt al met 1,3% naar $20,7. Cardano (ADA) lukte niet om $0,38 te heroveren en zakt met 1,6% naar $0,375. Dogecoin (DOGE) lijkt vooralsnog support te vinden rond $0,0715 maar staat al 1,8% in de min.

Binance coin (BNB) zakt met 2% naar $307,5. Polygon (MATIC) verliest maar liefst 2,4% van zijn waarde en komt op $0,89 uit. Polkadot (DOT) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 10 altcoins en zakt met 3,1% naar $5,33.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

XRP enige groene uitzondering in top 10

Toch hebben we nog een uitzondering in de top 10 en dat is wederom ripple (XRP). Spanning omtrent de rechtszaak lijkt voor een toename aan activiteit te zorgen waardoor de koers enigszins loskoppelde van de markt. XRP steeg in eerste instantie naar $0,529, maar zakt vanochtend toch mee. Desondanks staat XRP met $0,507 vandaag 1,2% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pepe en iota hardste dalers crypto top 100

De top 100 wordt echter gevuld met een groot aantal harde dalers. Curve (CRV), stacks (STX), neo (NEO), mina (MINA), bitcoin sv (BSV) en injective (INJ) staan allemaal ongeveer 5% in de min. Arbitrum (ARB) en lido (LDO) staan al bijna 6% in het rood.

Voor sui (SUI), conflux (CFX) en optimism (OP) is dat 7%. Kava (KAVA) daalt zelfs met 8% en pepe (PEPE) met ruim 9%. Iota (MIOTA) is echter de grootste verliezer van de dag, maar steeg de afgelopen dagen nog hard. MIOTA dipt nu echter onder $0,2 waardoor koers bijna 10% in de min staat.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

Quant, graph en xdc hardste stijgers crypto top 100

Tot slot hebben we nog enkele uitzonderingen die voorzichtig groen kleuren. Quant (QNT) stijgt met 2,1% naar $115. The graph (GRT) stijgt met 2,2% naar $0,13.

Momenteel stijgt XDC network (XDC) flink en dat heeft mogelijk met het onderstaande nieuws te maken. XDC staat op het punt om de $0,032 te testen en staat daarmee 2,6% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie