Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2024 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 11:35

Cryptobedrijven zien investeringen 40% stijgen naar $2,4 miljard: 3 oorzaken

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) koers kan vanaf hier met 75% omhoogschieten

Foto: XanderSt/Shutterstock

De cryptomarkt heeft de afgelopen twee kwartalen een sterke groei doorgemaakt, waaronder de koersen van veel cryptomunten

Ook investeringen in nieuwe cryptobedrijven namen in de eerste drie maanden van 2024 sterk toe en voor het tweede kwartaal op rij.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cryptobedrijven ontvangen $2,4 miljard aan investeringen in 2024

Cryptostartups ontvingen in het eerste kwartaal van 2024 maar liefst $2,4 miljard aan investeringen van durfkapitalisten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van data van Pitchbook.

Dat is een groei van maar liefst 40,3% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2023. Deze investeringen werden verdeeld over 518 verschillende deals.

Opvallend is dat wereldwijde investeringen van durfkapitalisten in dezelfde periode juist daalden naar het laagste punt in vijf jaar.

“Het herstel van openbaar verhandelde tokens en de voortdurende toename van institutionele adoptie zorgen voor meer durfkapitaalfinanciering,” zegt Pitchbook-analist Robert Le.

Volgens PitchBook zijn startups die zich richten op de infrastructuur voor crypto- en blockchaintechnologie de koplopers in financiering in Q1 2024.

De grootste deal werd gesloten door het gedecentraliseerde cloudplatform Together AI, dat $106 miljoen ophaalde in een vroege investeringsronde geleid door Salesforce Ventures, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op $1,1 miljard.

Advertentie

3 factoren die leidde tot hogere investeringen in bitcoin- en cryptobedrijven

Investeringen in cryptostartups namen sinds begin 2022 flink af, maar sinds oktober 2023 keerde weer een grote mate van vertrouwen terug naar de cryptomarkt.

Dat had te maken met drie factoren. De eerste factor was de recente bitcoin (BTC) halving. De halving belooft prijzen in de toekomst omhoog te sturen en daarom zien we vaak al in de aanloop een zogenaamde pre-halving bull-run plaatsvinden.

De tweede factor waren de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Eindelijk werden deze beursfondsen goedgekeurd en dat bracht legitimiteit naar bitcoin voor de traditionele financiële wereld.

De markt achtte de kans op een goedkeuring groot vanwege het feit dat BlackRock ditmaal meedeed met de race en Grayscale een rechtszaak had gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Tot slot leidde de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rentes flink zou verlagen tot een verbeterd marktsentiment.

In 2024 bleek echter de inflatie toch hardnekkiger te zijn dan gehoopt en dat leidt ertoe dat renteverlaging worden uitgesteld en er minder verlagingen dit jaar zullen plaatsvinden dan begin dit jaar nog werd verwacht.

De bitcoin koers bereikte in maart een nieuwe all-time high, maar heeft sindsdien moeite om het momentum vol te houden. Het aantal nieuwe bitcoin-adressen is recentelijk fors afgenomen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie