Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2020 19:04

Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zijn populairder dan goud in Rusland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zijn populairder dan goud in Rusland

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van The World Gold Council, gepubliceerd op 20 oktober, zijn cryptocurrencies als bitcoin (BTC) inmiddels populairder dan goud onder Russische investeerders.


In het rapport, dat voornamelijk op de goudmarkt is gericht, worden verschillende populaire investeringsinstrumenten vergeleken en gerangschikt. Verreweg het populairst zijn spaarrekeningen (74%), gevolgd door buitenlandse valuta (38%), onroerend goed (33%) en levensverzekeringen (31%).
Op de vijfde plaats staat cryptocurrency (17%), en dan volgt pas goud (16%). De onderzoekers ondervroegen 2.023 respondenten uit verschillende Russische steden. De respondenten zijn “actieve investeerders,” mensen die in de afgelopen 12 maanden ten minste één keer hebben geïnvesteerd. Volgens het rapport lijdt de goudmarkt door de opkomst van de crypto-markt.

Cryptocurrencies blijven populair en profiteren van het feit dat ze een toegankelijke investering zijn, samen met buitenlandse valuta’s, die ook profiteren van het feit dat ze worden gezien als een waarde opslag in het licht van de zwakte van de roebel. Beiden scoren boven goud in portefeuillekeuzes.

Verder meldt het rapport dat online beleggen steeds populairder wordt in Rusland en dat cryptocurrencies de leiding nemen in deze manier van investeren:

Er is een hoge adoptie van online investeringsinstrumenten, een kwart van de investeringen vindt uitsluitend online plaats. Cryptocurrencies lopen daarbij voorop: bijna 80% wordt uitsluitend online gekocht.

De discussie of goud of bitcoin een beter oppotmiddel is wordt al enige tijd gevoerd. The World Gold Council meldt dat de populariteit van cryptocurrencies mede te verklaren is doordat het als hip wordt gezien, en daar kan goud van leren:

De populariteit van cryptocurrencies wordt versterkt door de media, ook online. De markt voor cryptocurrency heeft zijn producten gebrandmerkt als modern, leuk en opwindend. En het is gelukt – ondanks het zeer reële risico om geld te verliezen. Goud is daarentegen van oudsher een stabiele investering voor de lange termijn.

Maar er kan hier een les zijn: de opkomst van cryptocurrencies toont aan dat er een verlangen is naar keuze en aantrekkingskracht bij particuliere beleggers. Naarmate de Russische investeringsmarkt vorm krijgt, zullen kansen voor verschillende investeringsproducten ontstaan en zal goud moeten reageren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie