Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zijn populairder dan goud in Rusland

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van The World Gold Council, gepubliceerd op 20 oktober, zijn cryptocurrencies als bitcoin (BTC) inmiddels populairder dan goud onder Russische investeerders.

In het rapport, dat voornamelijk op de goudmarkt is gericht, worden verschillende populaire investeringsinstrumenten vergeleken en gerangschikt. Verreweg het populairst zijn spaarrekeningen (74%), gevolgd door buitenlandse valuta (38%), onroerend goed (33%) en levensverzekeringen (31%).

Op de vijfde plaats staat cryptocurrency (17%), en dan volgt pas goud (16%). De onderzoekers ondervroegen 2.023 respondenten uit verschillende Russische steden. De respondenten zijn “actieve investeerders,” mensen die in de afgelopen 12 maanden ten minste één keer hebben geïnvesteerd. Volgens het rapport lijdt de goudmarkt door de opkomst van de crypto-markt.

Cryptocurrencies blijven populair en profiteren van het feit dat ze een toegankelijke investering zijn, samen met buitenlandse valuta’s, die ook profiteren van het feit dat ze worden gezien als een waarde opslag in het licht van de zwakte van de roebel. Beiden scoren boven goud in portefeuillekeuzes.

Verder meldt het rapport dat online beleggen steeds populairder wordt in Rusland en dat cryptocurrencies de leiding nemen in deze manier van investeren:

Er is een hoge adoptie van online investeringsinstrumenten, een kwart van de investeringen vindt uitsluitend online plaats. Cryptocurrencies lopen daarbij voorop: bijna 80% wordt uitsluitend online gekocht.

De discussie of goud of bitcoin een beter oppotmiddel is wordt al enige tijd gevoerd. The World Gold Council meldt dat de populariteit van cryptocurrencies mede te verklaren is doordat het als hip wordt gezien, en daar kan goud van leren:

De populariteit van cryptocurrencies wordt versterkt door de media, ook online. De markt voor cryptocurrency heeft zijn producten gebrandmerkt als modern, leuk en opwindend. En het is gelukt – ondanks het zeer reële risico om geld te verliezen. Goud is daarentegen van oudsher een stabiele investering voor de lange termijn.

Maar er kan hier een les zijn: de opkomst van cryptocurrencies toont aan dat er een verlangen is naar keuze en aantrekkingskracht bij particuliere beleggers. Naarmate de Russische investeringsmarkt vorm krijgt, zullen kansen voor verschillende investeringsproducten ontstaan en zal goud moeten reageren.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€41.348,50 Kopen
1
Bitvavo
€40.612,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
€40.946,40 Kopen
3
Litebit
€40.956,50 Kopen
Meer nieuws

President Bank of Korea haalt hard uit naar bitcoin (BTC): “Het heeft geen intrinsieke waarde”

Volgens Lee Ju-yeol, president van de Zuid-Koreaanse centrale bank, de Bank of Korea (BOK), hebben cryptocurrencies als bitcoin (BTC) geen intrinsieke waarde. Ook verwacht...

Bitcoin (BTC) investering van Tesla is “omslagpunt” voor crypto, zegt Bloomberg analist

Mike McGlone, een bekende analist van persbureau Bloomberg, zegt dat de recente investering van $1,5 miljard van autofabrikant Tesla een omslagpunt kan zijn voor...

Bitcoin (BTC) crash veroorzaakt door dezelfde whale die ook crash in maart 2020 veroorzaakte?

De bitcoin (BTC) koers ging de afgelopen dagen hard onderuit. Op het moment van schrijven staat de moeder der aller cryptocurrencies 20% in de...

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...