Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zijn populairder dan goud in Rusland

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van The World Gold Council, gepubliceerd op 20 oktober, zijn cryptocurrencies als bitcoin (BTC) inmiddels populairder dan goud onder Russische investeerders.

- Advertentie -

In het rapport, dat voornamelijk op de goudmarkt is gericht, worden verschillende populaire investeringsinstrumenten vergeleken en gerangschikt. Verreweg het populairst zijn spaarrekeningen (74%), gevolgd door buitenlandse valuta (38%), onroerend goed (33%) en levensverzekeringen (31%).

Op de vijfde plaats staat cryptocurrency (17%), en dan volgt pas goud (16%). De onderzoekers ondervroegen 2.023 respondenten uit verschillende Russische steden. De respondenten zijn “actieve investeerders,” mensen die in de afgelopen 12 maanden ten minste één keer hebben geïnvesteerd. Volgens het rapport lijdt de goudmarkt door de opkomst van de crypto-markt.

Cryptocurrencies blijven populair en profiteren van het feit dat ze een toegankelijke investering zijn, samen met buitenlandse valuta’s, die ook profiteren van het feit dat ze worden gezien als een waarde opslag in het licht van de zwakte van de roebel. Beiden scoren boven goud in portefeuillekeuzes.

Verder meldt het rapport dat online beleggen steeds populairder wordt in Rusland en dat cryptocurrencies de leiding nemen in deze manier van investeren:

Er is een hoge adoptie van online investeringsinstrumenten, een kwart van de investeringen vindt uitsluitend online plaats. Cryptocurrencies lopen daarbij voorop: bijna 80% wordt uitsluitend online gekocht.

De discussie of goud of bitcoin een beter oppotmiddel is wordt al enige tijd gevoerd. The World Gold Council meldt dat de populariteit van cryptocurrencies mede te verklaren is doordat het als hip wordt gezien, en daar kan goud van leren:

De populariteit van cryptocurrencies wordt versterkt door de media, ook online. De markt voor cryptocurrency heeft zijn producten gebrandmerkt als modern, leuk en opwindend. En het is gelukt – ondanks het zeer reële risico om geld te verliezen. Goud is daarentegen van oudsher een stabiele investering voor de lange termijn.

Maar er kan hier een les zijn: de opkomst van cryptocurrencies toont aan dat er een verlangen is naar keuze en aantrekkingskracht bij particuliere beleggers. Naarmate de Russische investeringsmarkt vorm krijgt, zullen kansen voor verschillende investeringsproducten ontstaan en zal goud moeten reageren.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.024,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.059,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€16.119,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.136,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.320,10 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...