Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

“Cryptocurrency is de volgende stap in de evolutie van geld,” educatief filmpje van IMF krijgt veel kritiek

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft 23 augustus een educatief filmpje op Twitter geplaatst met uitleg over cryptocurrencies in het algemeen. In de video worden enkele van de voor- en nadelen van crypto kort uitgelegd.

Maar als we de risico’s kunnen tegengaan, dan kan deze nieuwe technologie, of een variant daarvan, de manier waarop we verkopen, kopen, sparen, investeren en betalen, volledig veranderen. En wie weet is dit de volgende stap in de evolutie van geld.

- Advertentie -

Aldus het filmpje, waarin de volgende voordelen van crypto worden opgenoemd: Transacties zijn direct en hebben geen tussenpersoon nodig. Transacties worden uitgezonden naar het hele netwerk en worden op een permanente wijze opgeslagen waardoor het vrijwel onmogelijk is om ermee te sjoemelen. Kosten voor transacties zijn lager en sneller, vooral internationaal. En mensen zonder bankrekening kunnen alsnog goederen kopen en verkopen.

De volgende risico’s worden benoemd: Transacties zijn meestal anoniem en sommige zijn zelfs ontraceerbaar. “Slechteriken” zouden daarom gemakkelijker betalingen kunnen maken. Als je je wachtwoord kwijt bent, ben je ook je geld kwijt. Het is erg volatiel. Het kan nog geen grote bedragen snel verwerken, en het is nog niet algemeen aanvaard.

De video is inmiddels bijna 500.000 keer bekeken. Door de simpele (en ietwat oppervlakkige) uitleg van crypto kan dit een positieve invloed hebben op de adoptie. De crypto-community op Twitter is er echter minder blij mee. Bepaalde voordelen worden niet genoemd en er ligt veel nadruk op de nadelen die niet helemaal kloppen.

Zo valt het op dat geen enkele cryptocurrency bij naam wordt genoemd. Alleen een plaatje, kort in zicht, toont de afkortingen voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP (XRP) in de video. Meerdere reacties melden ook dat de schaarste van bitcoin niet wordt benoemd. Door het maximale aanbod wordt bitcoin gebruikt als afdekking tegen inflatie. Ook vragen mensen zich af de anonimiteit per se iets slechts is in een wereld waar privacy steeds moeilijker te beschermen is. Tevens is de volatiliteit juist aantrekkelijk voor veel investeerders. En wie bepaalt wie deze “slechteriken” zijn en maken zij dan geen gebruik van fiatvaluta?

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.237,67 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.237,67 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...