crypto_markt_blijft_dalen_bitcoin_dreigt_6700_dollar_te_bereiken

Cryptomarkt blijft dalen, Bitcoin dreigt $6.700 te bereiken

0

Zoals eerder vermeld is het aannemelijk dat de prijs van Bitcoin (BTC) op de korte termijn zal dalen tot onder de $7.000. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs met 2,5% gedaald, van $7.580 naar $7.350 waarbij het op een gegeven moment zelfs onder de $7.300 kwam.

Gebrek aan momentum

In 2018 heeft de Bitcoin-prijs al drie grote correcties ondergaan op 7 februari, 10 april en 25 mei. De eerste correctie van 7 februari leidde ertoe dat de Bitcoin-prijs met meer dan 69% daalde van $19.900 naar $6.100. De tweede correctie op 10 april liet BTC van $12.000 naar $6.400 dalen (-46%) en de derde en laatste correctie van 25 mei liet een verlies van 28% zien, waarbij BTC van $10.000 naar $7.200 zakte.

Er valt een trend waar te nemen in de drie grote correcties die Bitcoin heeft meegemaakt in 2018; namelijk dat elk van de opeenvolgende correcties kleinere sell-offs en kortere correctieperiode hadden. De eerste correctie in februari duurde bijna twee maanden, terwijl de tweede en derde correctie in ongeveer een maand het ergste wel gehad hadden.

Uitgaand van de trend van Bitcoin in de afgelopen vijf maanden, is het niet ondenkbaar dat BTC zich op korte termijn zal herstellen vanaf de $6.800-grens, wat een sterke rally op de middellange tot lange termijn zou moeten beginnen. Nadat BTC $6.800 heeft bereikt, wordt verwacht dat de markt een periode van accumulatie zal doormaken, waarin de waarde van BTC geleidelijk toe zal nemen en het momentum veiliggesteld wordt. In die periode van accumulatie is een parabolische rally, waarin de waarde van de meeste cryptocurrencies en tokens exponentieel groeit, goed mogelijk.

Ondanks de optimistische vooruitzichten voor BTC op de lange termijn is het belangrijk om te erkennen dat zowel BTC als de rest van de cryptomarkt in een bear cycle zitten en de bearmarkt waarschijnlijk zal voortduren tot BTC onder de $7.000 uitkomt.

Analisten, waaronder Willy Woo, hebben hun visie gedeeld dat Bitcoin verder afdaalt tot onder de $6.000, maar tenzij de BTC-prijs onder de $6.500 zakt en daarmee het support level van $6.800 niet vast weet te houden, is een dergelijk scenario onaannemelijk.

Altcoin en tokens

Het verhandelen van alternatieve cryptocurrencies en tokens in een zeer volatiele periode en een bear cycle is vergelijkbaar met leverage trading. Omdat tokens de neiging hebben om geïntensiveerde bewegingen aan zowel de boven- als onderzijde te vertonen, zullen deze de prijsontwikkeling van Bitcoin volgen, maar dan met grotere prijsbewegingen.

De meeste tokens die tot nu toe in 2018 uitzonderlijk goed gepresteerd hebben ten opzichte van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, hebben de bear cycle niet kunnen vermijden. 0x (ZRX), ICON, Zcash (ZEC) en WanChain (WAN), die significante verbeteringen en belangrijke ontwikkelingen hebben laten zien op het gebied van schaalbaarheid, langetermijn-strategie en technologie, hebben de afgelopen maand een substantiële daling doorleefd.

Een duidelijke trend is het gebrek aan investeerders en traders die bereid zijn om BTC en andere cryptocurrencies op het huidige niveau te verkopen. Als zodanig is, hoewel technische analyse iets anders uitwijst, een daling onder de $6000 voor Bitcoin op de korte termijn onwaarschijnlijk en wordt er niet verwacht dat de waarde van de cryptocurrency markt onder de $300 miljard zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws